Cum arată planurile de vacanță ale românilor în 2024

Cum arată planurile de vacanță ale românilor în 2024

Imediat după sărbătorile de iarnă și în plină perioadă de oferte early booking, românii își aleg în număr mare destinațiile vacanțelor de peste an și, în special, a vacanțelor de vară. 

Pentru anul 2024, reprezentanții agenției de turism Perfect Tour au realizat, în baza rezervărilor interne de vacanțe din primele săptămâni ale anului și a interesului arătat de turiști, un top al destinațiilor preferate de români. 

Află din rândurile următoare cum arată planurile de vacanță ale românilor în 2024!

Turcia și Grecia în topul destinațiilor externe pentru vacanțe de vară

Când vine vorba despre vacanțe la plajă, românii preferă cu precădere Turcia, Grecia, Bulgaria, urmate de Spania, Italia, Cipru, etc. Aceste destinații sunt preferate datorită accesibilității (zboruri charter), dar și a combinației atrăgătoare de peisaje spectaculoase, plaje cu nisip fin și facilități oferite turiștilor (disponibilitatea pachetelor all-inclusive).

ADVERTISING

Turcia atrage turiști cu stațiunile sale luxoase, precum Antalya și Bodrum, cu plaje frumoase și activități diverse, iar Grecia impresionează cu insulele sale idilice, cum ar fi Mykonos, Santorini, Creta, Kos ori Rhodos, cunoscute pentru arhitectura pitorească și apusurile magnifice. Mulți români aleg să rezerve aceste vacanțe în perioada de early booking, deoarece disponibilitățile sunt mai multe și prețurile sunt mai bune.

Vacanțe mai scurte și mai multe în 2024

Dacă pentru sezonul estival românii preferă concediile de una-două săptămâni, city break-urile sunt preferate mai ales primăvara și toamna. În primele săptămâni ale anului, cererile pentru city break-uri arată un interes crescut pentru destinații precum Roma, Barcelona, Istanbul, Atena și Lisabona. Astfel, pe lângă vacanța de vară când preferă să se deconecteze mai mult timp de la job, românii pasionați de călătorii preferă și sejururile mai scurte în destinaţii apropiate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Perioadele în care își doresc românii să plece în city break sunt strâns legate de zilele libere naționale, pe care le unesc cu 1-2 zile de concediu, dar și cu vacanțele școlare, caz în care călătoresc mai ales cu copiii.  

Destinațiile exotice atrag tot mai mulți turiști români în 2024

cum-arata-planurile-de-vacan-a-ale-romanilor-in-20

Sunt deja câțiva ani de când românii descoperă insule mai îndepărtate și destinații exotice cu peisaje impresionante. Plajele cu nisip fin, recifele de corali, jungla luxuriantă și cultura diferită sunt doar câteva motive pentru care românii optează pentru vacanțe exotice. 

De asemenea, dorința de aventură și explorare, împreună cu posibilitatea de a încerca bucătării exotice și de a participa la activități inedite, contribuie la atracția lor spre aceste vacanțe.

ADVERTISING

Agenții de turism ai agenției Perfect Tour preconizează, pentru 2024, o creștere în ce privește rezervările de vacanțe exotice. Bali, Maldive, Mauritius, Seychelles, Punta Cana, Tulum sunt câteva dintre destinațiile către care se îndreaptă atenția turiștilor români. 

Croazierele, o pasiune tot mai mare a românilor 

Croaziera este o modalitate extraordinară de a călători și tot mai mulți români au prins gustul vacanțelor la bordul unei nave. Hotelul plutitor îi duce pe aceștia din oraș în oraș sau de pe o insulă pe alta, fără să fie nevoiți să schimbe mijloace de transport sau să care bagaje. 

Agenții de turism ai Perfect Tour au vândut în primele săptămâni ale anului zeci de pachete turistice pe cele mai spectaculoase nave de croazieră: Norwegian Cruise Line, MSC, Celebrity Cruises, Costa Cruises, Disney Cruise Line, etc. Itinerariile preferate sunt cele prin (1) Italia, Franța, Spania, (2) Franța, Marea Britanie, Belgia, Germania, (3) Germania, Danemarca, Norvegia, (4) Emiratele Arabe și Oman, (5) Islanda, Norvegia, dar și cele ce explorează destinații mai exotice. Pentru vacanțe perfecte oriunde în lume, turiștii pot solicita oferte personalizate pe rezervari@perfectjourney.ro.