Culori și jocuri de contrast - Cum să aduci farmec locuinței tale

Culori și jocuri de contrast - Cum să aduci farmec locuinței tale

Jocurile de contrast se fac cu ajutorul elementelor din încăpere și desigur, imaginația celui sau celei care se ocupă de designul de interior pentru o locuință. Dacă îți place îndrăzneala și ai curaj să faci ceva aparte în casa ta, ar putea să îți placă și următoarele recomandări în materie de amenajare sau decorare a unei încăperi.

Ce elemente deosebite și ce artificii pot transforma locuința ta

  • Pereții în culori tari

Pe lângă funcționalitate și confort optim, reamenajarea unei locuințe presupune și o atingere fină de eleganță. Jocurile de contrast aduc o notă distinctă unei încăperi, iar aici, cireașa de pe tort este chiar o nuanță tare pentru un perete interior. Tonurile de albastru ultramarin și inserții aurii oferă armonie și un vizual cu totul aparte. Iar ca acest perete să iasă în evidență, se poate opta pentru aplice LED de exterior de pe fslshop.ro. Nu există neapărat o regulă în ceea ce privește peretele pe care poți să îl subliniezi, așa că, dacă îndrăzneala îți permite, poți rula tonurile tari și în exteriorul casei tale.

ADVERTISING
  • Mobilierul ascuns în perete

Pe lângă faptul că este super util, mobilierul încastrat în perete este și modern. De altfel, ușile mobilierului pot avea culorile peretelui, oferind astfel extra spațiu încăperii respective. Cât despre oglinzi, acestea se pot regăsi în interiorul mobilei sau poate atașate unui perete interior al camerei.

  • Lemn și ceramică, în același loc

Tot un joc de contrast deosebit pe care îl poți dezvolta în living, de exemplu, este cel dintre lemn și ceramică, sub formă de decorațiuni de interior. Dacă găsești asemenea elemente în magazinele de specialitate, nu ezita să le achiziționezi pentru că vei aduce locuinței multă armonie din punct de vedere vizual și estetic. Atât timp când materialele sunt total diferite, tot jocul devine unul interesant, cel puțin din punct de vedere decorațiuni de interior.

ADVERTISING
  • Lumini și umbre? Se poate!

Știai că zugravelile 3D sunt la modă chiar și pentru designul de interior? Bineînțeles că nu este vorba de graffiti în dormitor sau living, ci pur și simplu de clasicul joc între lumini și umbre, ce se poate realiza din vopsea specială. Aici te poate ajuta un specialist în domeniu și mai exact un pictor care cunoaște elementele și cerințele pentru realizarea unei lucrări 3D.

  • Totul la vedere, în bucătărie

Jocurile de contrast pot evidenția nu doar imaginația bogată pe care o ai în materie de design de interior și ci faptul că ești de acord cu tendințele actuale. Bucătăria a căpătat, cel puțin în ultimii ani, o altă direcție în materie de design. Specialiștii propun în continuare ca totul să fie lăsat la vedere, mai puțin mâncarea din frigider. 

ADVERTISING

Așa că, poți înlocui clasicele dulapuri cu uși pentru veselă cu rafturile verticale și deschise. Se recomandă și suporturile de pahare atârnate de tavan sau corpurile joase de mobilier deschise.

Așadar, dacă îți plac culorile și jocurile de contrast, ai putea adopta câteva idei din cele descrise mai sus, când îți decorezi casa. Încearcă pe cât posibil ca totul să se îmbine corect și nimic să nu fie ca “nuca-n perete”.