Criterii pe baza cărora poți alege scaunul de gaming ideal pentru tine

Criterii pe baza cărora poți alege scaunul de gaming ideal pentru tine

Alegerea scaunului de gaming nu trebuie să fie dificilă, dacă știi exact care sunt caracteristicile pe care le urmărești. De cele mai multe ori, scaunele de gaming sunt scaune de birou ergonomice, care au extra-funcții și un design mai colorat, ieșit din comun. 

În continuare, îți prezentăm câteva dintre criteriile pe baza cărora poți alege scaune gaming de la TOP SCAUNE

Tipul scaunului 

Primul criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul este tipul scaunului. Există mai multe tipuri de scaune de gaming, în funcție de jocurile pe care le alegi de obicei. Cele mai populare sunt scaunele de gaming pentru PC. Acestea sunt destul de asemănătoare cu saunele de birou ergonomice și se diferențiază prin dotări suplimentare și un design colorat și atractiv. Există și scaune de gaming pentru jucătorii de consolă, care sunt create pentru înălțimea la care se amplasează de obicei televizioarele. Ai auzit până acum de scaunul cu piedestal? Acesta este asemănător cu un scaun pentru PC, însă piedestalul îl poziționează destul de jos. Este ideal pentru cei care se joacă atât la PC, cât și la consolă. 

Ergonomie 

Un scaun de gaming care nu poate fi setat după preferințele și caracteristicile corpului tău nu este un scaun ergonomic și nu ar trebui să îl iei în considerare. Un scaun de gaming trebuie să fie ergonomic pentru a-ți proteja sănătatea. Vei petrece destul de mult timp așezat, astfel că ai nevoie de confort și de susținere adecvată. Un scaun de gaming calitativ îți va permite să reglezi următoarele: 

ADVERTISING
  • poziția spătarului 
  • poziția brațelor (lateral și înălțime)
  • șezutul și partea lombară 
  • partea inferioară a scaunului, astfel încât picioarele să facă un unghi de 90 de grade.

Materiale 

Scaunele de gaming sunt realizate din diferite materiale, astfel încât să poți alege în funcție de preferințele tale și de materialele recomandate ca fiind cele mai bune. Astfel, când vine vorba despre taițerie, se recomandă pielea naturală, însă numai dacă temperatura este optimă și constantă în camera de gaming. În caz contrar, poți opta pentru tapițerie realizată din piele ecologică, material textil sau o combinație de material textil și mesh. 

ADVERTISING

Extra-dotări 

În cele mai multe cazuri, extra-dotările sunt cele care diferențiază un scaun ergonomic de unul de gaming. Printre cele mai populare extra-dotări se numără: sistem de boxe, iluminare, conectivitate wireless sau bluetooth și altele. 

Design 

Nu în ultimul rând, să discutăm și despre design. Așa cum am menționat la început, de cele mai multe ori, ceea ce diferențiază un scaun de gaming de unul ergonomic pentru birou este designul. Scaunele de gaming sunt mai colorate și au diverse elemente de identificare. Oricând poți opta pentru un scaun de gaming foarte colorat, care să atragă atenția sau pentru unul mai simplu, all black în cazul în care ai o camera de gaming elegantă. 

ADVERTISING

Așadar, când alegi scaunul de gaming, ține cont de aceste criterii.