Creative Night Talks un eveniment despre PR cultural, makerspace, artă contemporană și interdisciplinară

Creative-Night-Talks_2021

Sezonul de toamnă al Creative Night Talks, seria de conferințe online organizate de Revista Atelierul, continuă cu încă 4 ediții live în luna octombrie, pe site-ul www.revista-atelierul.ro și pe pagina de FB Revista Atelierul. Invitații acestei luni deschid discuția despre comunicarea proiectelor culturale, mai ales în ultima perioadă, arta contemporană în România, demersurile pentru comunitatea de makers (designeri, artiști, ingineri, inventatori) și forme noi de exprimare artistică.

Astfel, pe 7 octombrie, moderatoarea Mihaela Ion vorbeşte cu Oltea Zambori, specialist în comunicare culturală, pe care o practică de aproape 10 ani. A lucrat cu evenimente de amploare în România, conducând departamentele de comunicare, artist care sau CSR pentru PLAI Festival, JazzTM, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Custom Reșița, ARTmania, East European Music Conference, Romanian Music Export, BIAF, Electric Castle. În 2017 a pus bazele BMagency, prima agenție din România care se ocupă exclusiv de comunicarea evenimentelor culturale și producție de eveniment, iar în 2018 a fost desemnată PR Professional of the Year în cadrul Galei Romanian PR Award. 

ADVERTISING

Pe 14 octombrie, Florin Cobuz, fondatorul Nod makerspace, va povesti despre cum s-a concretizat conceptul într-un spațiu fizic de 2000mp și apoi într-un ecosistem dinamic care adună designeri, artiști, ingineri, inventatori și le oferă acces la scule, echipamente, know-how și la o comunitate de antreprenori. La scurt timp de la înființarea sa, în 2015, spațiul Nod makerspace a fost completat prin deschiderea Mater – prima bibliotecă de materiale din Sud-Estul Europei, Workwork - departamentul de producție al Nod, Level-Up - programul de accelerare pentru start-up-uri, Makershop – magazinul online pentru producători și designeri, și make4.ro - platforma online pentru producători, furnizori, ateliere și fabrici.

Sorina Jecza Ianovici, doctor în arte vizuale, co-fondatoare a Fundației Art Encounters și co-organizatoare a Bienalei de artă contemporană Art Encounters, se alătură proiectului pe 21 octombrie, cu detalii despre evenimentele organizate care aduc în prim-plan arta contemporană din România, în Timișoara și nu numai.

ADVERTISING

Iar, pe 28 octombrie, Alin Rotariu, manager de producție al festivalului Simultan, va împărtăși ce este în spatele acestui festival anual dedicat artelor interdisciplinare – proiectelor media emergente, muzicii experimentale și proiectelor audio-vizuale, cu scopul de a susține formele noi de exprimare artistice. An de an, proiectul a adunat performance-uri audiovizuale, proiecții de artă video, expoziții, conferințe și ateliere în care unele teme și metode sunt: eclectism stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologice, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice și electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului. 

Primele 4 ediții i-au avut ca invitați pe dr. Andreea Grecu, expert cultural, Mihaela Ghiţă, redactor Radio România Cultural şi fondatoare a asociaţiei Qolony, dr. Sorin Predescu, director executiv al Casei Artelor din Timişoara și Andrei-Ioan Racovițan, cofondator feeder.ro și Unhidden. Conferințele au fost transmise live și pot fi urmărite în continuare pe site-ul www.revista-atelierul.ro și pe pagina de FB Revista Atelierul.

ADVERTISING

Creative Night Talks este un proiect semnat de Revista Atelierul, ce își propune digitalizarea unei arhive colective a creativilor şi antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipă capabilă să gestioneze și să implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar. 

Conferințele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor în istoria artei și curator independent. Proiectul propune o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici în domeniul industriilor creative şi culturale, a avut în ediţiile anterioare peste 24 de speakeri și primele două sezoane au fost urmărite de peste 80.000 de persoane și este pe lista scurtă a Galei Societăţii Civile 2020.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

#CreativeNightTalks

Un proiect Asociaţia Atelierul de Creaţie (Revista Atelierul)

Partener strategic: Messe Frankfurt 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Radio Timișoara, AGERPRES, Zile și Nopți, Iqads, Spotmedia, Zeppelin, Fundația Calea Victoriei, Igloo, MagMob, Depoul de Artă Urbană, Iqool, Cațavencii, Știri de Timișoara, Ziarul Actualitatea, Evenimente Bănățene, The Institute, Modernism, PRwave, Observator Cultural, Bookblog, Catchy, acasa.ro, Fashion8, Coțofana Urbană, Best-Event, Feeder, Munteanu, SMARK.

Edițiile anterioare Creative Night Talks sunt disponibile pe site, pe Youtube și pe pagina de Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇