Concert folcloric aniversar: Elena Pădure - 50 de ani de carieră artistică

Concert folcloric aniversar: Elena Pădure - 50 de ani de carieră artistică

Primul concert folcloric din 2023 la Sala Radio va avea loc duminică, 29 ianuarie (de la 17.00) și va fi dedicat aniversării a 50 de ani de carieră artistică sărbătoriți de îndrăgita solistă Elena Pădure. 

Sub titlul „Drag mi-e cântecul și jocul”, concertul vă propune o frumoasă călătorie muzicală pe plaiuri bucovinene, o întâlnire cu Orchestra de Muzică Populară Radio, solista Elena Pădure  şi invitaţii săi: Gheorghe Turda, Laura Lavric, Cornel Borza, Ion Ghiţulescu, Zenaida Bolboceanu, Gelu Voicu, Alina Ceuca, Marian Medregoniu, Liliana Ursachi, Georgiana Onuţi și Ansamblul  Folcloric „Flori Vicovene”. 

ADVERTISING

Evenimentul se va desfășura sub bagheta maestrului Adrian Grigoraș și va fi prezentat de Georgel Nucă. 

Născută pe 17 ianuarie 1950 în Bucovina, mai exact la Vicovul de Sus, în judeţul Suceava, Elena Pădure consideră că „Folclorul este cartea de vizită a poporului român. (...) Aşa cum spunea călugărul Arsenie Papacioc că <monahii şi monahiile sunt niste nebuni după Hristos>, aşa suntem şi noi cântăreţii de folclor. Suntem nebuni după folclor, după tradiţie. Imaginaţi-vă cum ar fi ţara asta fără folclor!"

ADVERTISING

La 17 ani, în urma unui concurs a devenit solist vocal profesionist la Orchestra „Rapsodia Dunării" din Galaţi. Timp de 10 ani, între 1973- 1983, Elena Pădure a cântat pe mari scene ale ţării şi Europei alături de această formaţie.

Primele înregistrări la Radio România au fost făcute la invitaţia etnomuzicologului şi redactorului Gruia Stoia în 1989 și, 3 ani mai târziu, artista a revenit cu alte piese, de această dată intrând şi în sfera cântecului de petrecere şi a romanţei.

Elena Pădure a devenit în 1983 braşoveancă „prin adopţie”. Aici o regăsim de-a lungul anilor în calitate de interpretă la O.N.T. Carpați – Crama „Cerbul Carpatin" (1983 – 1990), apoi alături de Orchestra Populară „Mioriţa” a Filarmonicii „Gheorghe Dima” (1990 – 1994) şi a urcat pe scenă împreună cu Ansamblul „Ciobănaşul" din Întorsura Buzăului – Covasna în perioada 1994 – 1996.

ADVERTISING

Pe albumele Elenei Pădure - „Drag mi-e cântecul şi jocul” - 1996, „Am venit să petrecem” - 2005 şi „Inimă de păcură” - 2009 regăsim cântece vechi din Bucovina, dar şi romanţe, cântece de petrecere și tangouri.

Coproducător al evenimentului: Favorit TV. 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. 

Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.