Colțar extensibil - cum creezi decorul perfect în living

Colțar extensibil - cum creezi decorul perfect în living

Un colțar extensibil este acel element cheie din orice living care devine adesea piesa de mobilier cea mai iubită din casă. Versatil și ultra confortabil, se potrivește în orice fel de spațiu, mai mare sau mai mic, oferind o mulțime de posibilități de folosire, fie ca pat pentru oaspeți, loc de citit sau văzut un film, ori zonă de socializare cu prietenii. 

În ciuda numelui său – colțar extensibil – o astfel de canapea nu trebuie să fie amplasată neapărat într-un colț. Este o piesă foarte versatilă care vine în diferite configurații, de la forma clasică în L până la forma de U, și opțiuni modulare personalizabile, care pot fi aranjate în diferite variante, în funcție de spațiul disponibil.

Alegerea unui colțar extensibil potrivit pentru casa ta nu este niciodată o sarcină ușoară. Nu numai că trebuie să selectezi materialul și stilul potrivit pentru stilul de design interior, dar trebuie să iei în considerare și prezența celorlalte piese de mobilier sau accesorii din camera de zi.

ADVERTISING

În acest articol, specialiștii kalenda.ro îți vor veni în ajutor cu sfaturi despre cum să aranjezi un colțar extensibil în livingul tău, astfel încât să beneficiezi de cel mai bun design.

Avantajele unui colțar extensibil în living

Înainte de toate, un colțar extensibil oferă o mulțime de beneficii grozave, cum ar fi:

  • Mai multă flexibilitate față de plasarea într-o cameră.
  • Confort mai mult datorită unei zone de șezut mai lungi.  
  • Economie de spațiu în comparație cu alegerea canapelelor separate.
  • Posibilitatea de transformare în loc de dormit pentru oaspeți.
  • Capacitate de depozitare mai mare, multe colțare venind cu spațiu de stocare integrat.

Când cumperi o canapea de colț, trebuie să iei în considerare ce formă este potrivită pentru living și să fii atent la caracteristicile care crezi că vor fi cele mai relevante pentru tine.

ADVERTISING

Colțar extensibil - Cum amenajezi spațiul din living

Un colțar extensibil îți oferă flexibilitatea de a amenaja livingul în modul dorit. Îl poți plasa fie lângă perete, dar la fel de bine poate fi folosit și pentru a separa două zone într-un living open space de exemplu. Dacă ai un televizor mare montat pe un perete, alegi un colțar în formă de L, astfel încât să te poți relaxa pe zona tip șezlong în timp ce vizionezi serialul preferat.

În general, colțarele au o secțiune mai lungă decât cealaltă, iar de acest lucru e bine să ții cont pentru a ști unde să le plasezi, deoarece va trebui să te asiguri că partea mai lungă nu împiedică traficul prin cameră.

Ca întotdeauna, alege un stil și o formă care se potrivesc stilului casei și cerințelor de familie. O canapea este o parte importantă a personalității casei tale, așa că pe lângă anumite caracteristici funcționale alege modelul care îți place. Pe kalenda.ro vei găsi o gamă bogată de colțare extensibile care vor aduce personalitate casei tale. 

ADVERTISING

Iar, dacă te întrebi cum amenajezi spațiul din jur astfel încât colțarul extensibil să se potrivească perfect în designul casei, iată de ce ar trebui să ții cont:

  • Pune colțarul extensibil în locul potrivit

Dacă vorbim de un living mare open space, atunci colțarul extensibil ar trebui să separe spațiul de luat masa și spațiul de socializare. Acest lucru creează o divizare clară fără a fi nevoie să ridici un perete sau să te folosești de alte piese de mobilier. Poți adăuga o măsuță laterală în spatele canapelei sau o consolă pentru fotografii de familie, obiecte de decor sau orice detalii care surprind cel mai bine personalitatea casei.

Dacă însă vrei să plasezi un colțar extensibil într-un living mic, atunci alegerea colțului potrivit este importantă, deoarece dimensiunea impunătoare a canapelei poate da impresia unei încăperi înghesuite. Pentru camerele unde nu intră foarte multă lumină naturală, alege un colțar extensibil într-o nuanță deschisă și adaugă o lampă de podea în spatele sau lângă canapea pentru a lumina zonele întunecate, punând lumina reflectoarelor, la propriu, pe superba ta canapea.

Un colțar cu picioare înalte așa cum este modelul de colțar Candy ajută, de asemenea, la crearea unui spațiu aerisit și confortabil, permițând să intre mai multă lumină - un sfat de luat în considerare dacă poziționezi colțarul lângă fereastră.

  • Amenajează în jurul colțarului

Uneori, pur și simplu nu suntem siguri cât de departe vom ajunge cu decorarea livingului. Un lucru este clar, colțarul extensibil este piesa vedetă din living care merită toată atenția, fiind bineînțeles cea mai mare ca dimensiune. Însă, pornind de la ea, poți adăuga în jurul lui alte câteva piese de mobilier și decorațiuni care vor completa stilul dorit.

De exemplu, dacă alegi un colțar extensibil în stil modern, într-o nuanță puternică optează pentru etajere simple și măsuțe de cafea în nuanțe neutre. Efectul vizual va fi unul plăcut și captivant. 

Să ai o canapea de colț este, de asemenea, o oportunitate bună de a plasa în zonă o măsuță de cafea. Acest lucru echilibrează proporțiile canapelei în timp ce lasă loc pentru o cană de ceai sau creează locul perfect pentru a-ți expune lumânarea și cărțile preferate. 

  • Nu încărca spațiul foarte mult

Accesorizarea colțarului tău extensibil înseamnă să creezi estetica pe care o dorești, dar uneori prea multe lucruri și obiecte de decor pot să nu funcționeze întotdeauna în favoarea ta. Pentru a crea aspectul confortabil în avantajul tău, poziționați pernele în stânga sau în dreapta, astfel încât toată lumea să aibă spațiu amplu de mișcare.

De asemenea, nu încărca livingul cu mobilă voluminoasă, apelează mai degrabă la comode cu sertare și dulapuri minimaliste, mai ales dacă ai optat pentru un colțar extensibil într-o culoare accent. 

Profită la maximum de confortul colțarului extensibil și creează-ți mici momente din zi pe care să le petreci făcând acele lucruri care îți plac. Sperăm că sfaturile noastre ți-au fost de folos, iar dacă ai decis că e momentul să aduci prospețime în casa ta, intră pe kalenda.ro și vei toată gama de colțare extensibile, pentru că garantat vei găsi un model care o să te încânte maxim!