Cinema în aer liber - începe cea de-a doua săptămână de proiecții sub cerul Bucureștiului

Cinema-in-aer-liber-Bucuresti-2024_2

Săptămâna a doua de „Cinema în Aer Liber” aduce noi proiecții pentru iubitorii de film din București. De la capodopere premiate la povești emoționante, programul acestei săptămâni aduce pe marele ecran filme remarcabile care vor încânta publicul de toate vârstele. Proiecțiile vor începe de la ora 20:30, de marți până duminică, pe Insula Artelor din Parcul Titan iar intrarea este liberă.

Programul săptămânii 20 – 25 august:

Marți, 20 august: „Scenariu de vis”  în regia lui Kristoffer Borgli

Cu: Lily Bird, Nicolas Cage, Julianne Nicholson

Sinopsis: Nicolas Cage este Paul, un familist apatic, profesor cu o afinitate pentru biologia evoluționistă, anxios în fața de propriului anonimat. Într-o zi, descoperă că a început să apară în visele altor oameni într-un ritm exponențial. Ca și în viață, prezența lui în aceste vise este banală și neintruzivă - este pur și simplu acolo, privind indiferent la fanteziile și coșmarurile străinilor. Cu toate acestea, devine o celebritate peste noapte și este copleșit de atenția care i s-a refuzat de mult.

ADVERTISING

Trailer : https://www.cinemagia.ro/trailer/dream-scenario-32147/

Premii: 2 premii și 16 nominalizări la festivaluri renumite precum Tromsø International Film Festival, Globurile de Aur, Toronto International Film Festival și Satellite Awards.

Durata: 100 min.

Gen: comedie, horror.

Rating: N-15.

Miercuri, 21 august: „CHE Partea I” în regia lui Steven Soderbergh

Cu: Julia Ormond, Benicio Del Toro, Oscar Isaac

Sinopsis: Prima parte din povestea lui Soderbergh (prezentă la Cannes în 2008 cu numele Che - The Argentine) începe cu evenimentele în care Che Guevara răstoarnă împreună cu Fidel Castro, în Cuba, regimul lui Batista. Al doilea film, Guerrilla, prezintă senzaționala lui sosire la New York în 1964 pentru a vorbi în fața Națiunilor Unite și continuă, conform descrierii, până la asasinarea eroului național al Cubei în jungla boliviană. Ramon știe că numai persoana care îl iubește cu adevărat îl va ajuta să întreprindă ultima sa călătorie.

ADVERTISING

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/che-part-one-che-argentinianul-10861/

Premii: 4 premii și 13 nominalizări, printre care se numără premiul pentru Cel mai bun actor și premiul Palme d'Or la Cannes Film Festival.

Durata: 154 min.

Gen: documentar, dramă.

Rating: N-15.

Joi, 22 august: „Marea dinlăuntru” în regia lui Alejandro Amenábar

Cu: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueñas

Sinopsis: Ramon este paralizat la pat de 30 de ani, fiind îngrijit de familia sa. Fereastra camerei sale este singura fereastră către lume, căutând marea pe care a navigat de atâtea ori, marea unde el a suferit accidentul care i-a curmat tinerețea. De atunci, singura lui dorință a fost să-și ducă viața la un sfârșit demn.

Lumea lui este tulburată de apariția a două femei: Julia, avocata care îl susține în lupta cu autoritățile pentru a-și sfârși viața și Rosa, o femeie din același sat, care încearcă să îl convingă ca viața merită totuși trăită. Amândouă femeile sunt copleșite de personalitatea captivantă a lui Ramon, fiind forțate să își pună întrebări asupra principiilor care le-au guvernat existența.

ADVERTISING

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PxXb_YZ-CQI

Premii: 69 premii și 38 nominalizări, premiat cu Oscar la categoria Cel mai bun film străin.

Durată: 125 min.

Gen: dramă psihologică.

Rating: AP-12.

Vineri, 23 august: Eu căpitan” în regia lui Matteo Garrone

Cu: Seydou Sarr, Moustapha FalI , Issaka Sawadogo

Sinopsis: Io Capitano spune povestea călătoriei pline de aventuri a lui Seydou și Moussa, doi tineri care pleacă din Dakar sperând să ajungă în Europa. O odisee contemporană prin pericolele deșertului, ororile centrelor de detenție din Libia și primejdiile mării.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/io-capitano-31783/

Premii: 33 premii și 33 nominalizări la festivaluri precum Globurile de Aur, Ghent International Film Festival, Festivalul de film de la Veneția, Palm Springs International Film Festival.

Durata: 121  min.

Gen: dramă.

Rating: N-15.

Sâmbătă, 24 august:Crima este a mea” în regia lui François Ozon

Cu: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier

Sinopsis: Paris, anii '30. Madeleine este o actriță tânără și fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător de film celebru, Madeleine susține că a fost legitimă apărare, iar sentința îi este favorabilă. Tânăra se bucură de faima obținută peste noapte, dar adevărul iese curând la iveală.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/mon-crime-30037/ 

PREMII: 2 nominalizări - Premiile César și International Film Music Critics Award (IFMCA).

Durata: 102 min.

Gen: comedie, dramă, mister .

Rating: AP-12.

Duminică, 25 august: „La Stejarul Bătrân” în regia lui  Ken Loach

Cu: Dave Turner, Ebla Mari, Claire Rodgerson

Sinopsis: The Old Oak este un loc special. Nu numai că este ultimul pub rămas deschis, ci și singurul spațiu public în care oamenii se pot întâlni într-o comunitate minieră cândva înfloritoare, dar care trece prin vremuri grele, după 30 de ani de declin. TJ Ballantyne (Dave Turner), proprietarul, ține cu dinții de The Old Oak, iar efortul lui este pus la încercare când cârciuma devine subiectul unei dispute teritoriale, odată cu sosirea refugiaților sirieni care sunt aduși în sat. O prietenie neașteptată se înfiripă atunci când TJ întâlnește o tânără siriană cu un aparat de fotografiat, Yara (Ebla Mari). Pot găsi cei doi o cale pentru ca aceste două comunități să se înțeleagă? Așa ia naștere o dramă profund emoționantă despre pierdere, frică și dificultatea de a găsi speranță.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/the-old-oak-31831/ 

Premii: 8 premii și 7 nominalizări, la festivaluri de renume printre care se numără BAFTA Awards, Cannes Film Festival, Ghent International Film Festival.

Durata: 113 min.

Gen: dramă.

Rating: AP-12.

Chiar dacă proiecțiile se desfășoară în aer liber, spectatorii vor avea parte de o experiență cinematografică într-un cadru modern, dotat la standarde europene.

Detalii despre filme, programul complet și regulament pot fi găsite pe site-ul www.primarie3.ro și www.cinemainaerliber.ro.

Vazut de: Radio Guerrilla.

„Cinema în aer liber” este un eveniment organizat de Primăria Sectorului 3, membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri Bookhub, Carturesti, Cinefan, Descoperă Bucureștiul, filme-carti.ro, Happ.ro, IQads, Litera 9, Liternet, MovieNews, News București, Observator Cultural, PRwave, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.