Cinci orașe din Germania perfecte pentru un city break

Cinci orașe din Germania perfecte pentru un city break

Plănuiești un city break în Germania? S-ar putea să îți fie destul de greu să alegi o destinație pentru vacanța ta, pentru că fiecare oraș are ceva special. Berlinul are arhitectura, Hamburgul are parcurile, iar Kölnul are muzica. Toate aceste opțiuni sună minunat, așa că nu mai sta pe gânduri și consultă ofertele de avion pentru România-Germania. Dacă încă stai pe gânduri, iată care sunt orașele pe care le poți alege pentru un city break reușit.

Berlin

De-a lungul timpului, Berlinul a devenit un oraș cosmopolit și captivant, plin de artă, arhitectură și divertisment. Iar istoria este cu siguranță o parte importantă a identității Berlinului. Poarta Brandenburg și Muzeul Evreiesc sunt doar câteva dintre amintirile emoționante ale Războiului Rece și ale Celui de-Al Doilea Război Mondial. Nicio excursie la Berlin nu este completă fără o vizită la Zidul Berlinului, în special la East Side Gallery din Friedrichshain-Kreuzberg, acolo unde poți admira peste 100 de picturi.

ADVERTISING

Cel mai bun mod de a descoperi Berlinul este să te plimbi pe jos ca să te bucuri de întreaga atmosferă. Fiecare cartier din centrul orașului are propria sa identitate – de la Mitte, cu piețele sale, până la Kreuzberg, care este faimos pentru toate barurile și restaurantele sale. 

Munchen

Capitala Bavariei este considerată poarta de intrare în Alpi, fiind o destinație ideală de vacanță pentru cei care se pregătesc să plece spre munți. Pentru a descoperi ospitalitatea Münchenului și pentru a gusta berea de renume mondial, o vizită în octombrie la celebrul Oktoberfest este obligatorie. 

Alte atracții populare din Munchen sunt Deutsches Museum (Muzeul Transporturilor), Residenzmuseum și Schönheitengalerie (Galeria Frumuseții) - un loc dedicat portretelor. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Hamburg

Hamburg este al doilea oraș ca mărime din Germania, fiind cunoscut pentru faptul că deține unul dintre cele mai mari porturi din lume. De asemenea, Hamburgul are mai multe poduri decât Amsterdam și Veneția împreună, acestea fiind o dovadă a căilor navigabile care trec prin centrul orașului.

Hamburg este cel mai verde oraș al Germaniei, două treimi din suprafața sa fiind acoperite de lacuri sau parcuri, ceea ce îl face ideal pentru mers pe jos și cu bicicleta. Dacă alegi să îți petreci un city break în Hamburg, poți merge să vizitezi grădinile botanice Planten und Blomen, unde poți admira o mulțime de fântâni, lacuri și sute de specii de flori. Lăsând la o parte locurile pline de verdeață, poți vizita și cartierul Reeperbahn din Hamburg, acesta fiind locul unde a cântat celebra trupă Beatles în anii ’60.

ADVERTISING

Köln

Fondat de către romani, Köln este unul dintre cele mai vechi orașe ale Germaniei. Dacă vei ajunge acolo, vei vedea cum turnurile emblematice ale celebrei sale catedrale, Kölner Dom, incluse în Patrimoniul UNESCO, se înalță elegant peste oraș. Köln este un oraș care nu doarme niciodată, având o mulțime de baruri și grădini deschise, unde poți savura o bere rece. De asemenea, poți opta și pentru croaziere pe râu, făcând un popas la grădina zoologică și la acvariul din Köln.

Dacă preferi o plimbare liniștită prin oraș, poți vizita câteva dintre bisericile medievale, inclusiv Biserica Mare Sf. Martin și Sf. Apostol.

În Köln, există o mulțime de muzee și galerii: Muzeul Ciocolatei (Schokoladenmuseum), Muzeul Romano-Germanic, Muzeul German al Sportului și al Jocurilor Olimpice și Muzeul de Holografie.

Frankfurt

Frankfurtul este centrul financiar al Germaniei, așa că aici vei găsi o mulțime de zgârie-nori. Însă, Frankfurt este și un oraș încărcat de istorie. Dacă vrei să descoperi mai multe despre el, ar trebui să îți pregătești o listă cu toate muzeele pe care vrei să le vizitezi. Poți include în programul tău de vacanță Senckenberg Naturmuseum (Muzeul de Istorie Naturală), Muzeul de Artă Städel și Muzeul de Istorie. 

O croazieră pe râul Main te poate ajuta să înțelegi mai ușor modul în care orașul s-a dezvoltat de-a lungul anilor. Iar dacă vrei să descoperi cum este viața în afara orașului, poți planifica o vizită în podgoriile din apropiere, cum ar fi Wiesbaden.

Așadar, Germania este locul ideal pentru un city break, pentru că fiecare oraș îți oferă diferite oportunități. Dacă te pasionează cultura și istoria, atunci Berlinul și Frankfurtul sunt destinațiile pe care le căutai. Iar dacă îți plac plimbările în natură, atunci poți cumpăra un bilet către Hamburg. Oricare dintre aceste destinații te va cuceri cu siguranță, așa că pregătește-ți aparatul de fotografiat, rucsacul de vacanță și cei mai confortabili pantofi, pentru că vei face multe plimbări.