Certificatul verde european: Rareş Bogdan susţine că toate testele PCR vor fi gratuite pentru turiştii din Europa

Certificatul verde european: Rareş Bogdan susţine că toate testele PCR vor fi gratuite pentru turiştii din Europa

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan susţine că, după ce va intra în vigoare certificatul verde european, testele PCR pentru turiştii din UE vor fi gratuite.

Obligatoriu vor fi gratuite. Decizia se va lua la următorul consiliu, de şefii de stat şi de guvern, dar vă spun cu siguranţă că discuţia este destul de înaintată, deci practic nici testele RT-PCR, nici testele rapide anitgen nu vor mai putea fi plătite pentru cei care fac deplasări în interiorul Uniunii Europene.

Comisia deja a alocat 100 de milioane de euro, urmează să mai aloce încă 250 de milioane. Şi practic aceste teste vor fi gratuite. Vor fi obligate toate țările semnatare (cele 27 UE) plus alte trei state (Elveţia, Liechtenstein şi Norvegia) şi UE e în discuţii şi cu Marea Britanie", a precizat Rareş Bogdan, la Antena3.

ADVERTISING

Declaraţia vine în contextul în care până acum se ştia că instituţiile europene au căzut de acord ca testele PCR trebuie să aibă un preţ „accesibil”, fără a spune exact despre ce sume ar fi vorba.

S-a discutat şi despre oferirea posibilităţii de testare gratuită pentru turiştii intracomunitari, însă foarte multe state s-au opus ideii, în timpul negocierilor.

De aceea, afirmaţia europarlamentarului Rareş Bogdan este surprinzătoare şi rămâne să vedem dacă se va confirma.

Vezi şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇