Cele mai căutate colecții de Rolex

Cele mai căutate colecții de Rolex

Rolex este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri de ceasuri de lux din întreaga lume, cu o istorie de peste 100 de ani și milioane de modele vândute. Cu toate acestea, câteva colecții au depășit toate recordurile și au rămas în atenția pasionaților și colecționarilor ca fiind de o valoare superioară tuturor celorlalte prin prisma faptului că au adus elemente de noutate și inovație în industrie. Descoperă care sunt colecțiile reprezentative pentru Rolex și modelele emblematice de ceasuri care le-au adus popularitatea!

Rolex Submariner

Când vine vorba de ceasuri pentru scufundări, colecția Submariner a atins apogeul și a oferit sportivilor de performanță, dar și scafandrilor profesioniști, o soluție de monitorizare a duratei de imersiune și a timpului chiar și în adâncuri. Cu o rezistență excepțională împotriva presiunii apei și o carcasă imbatabilă, acestea sunt printre cele mai durabile și precise ceasuri, cu un aspect deosebit, specific mărcii. 

ADVERTISING

Submariner 5512 și 6538 sunt printre cele mai celebre și bine cotate din punct de vedere al valorii modele din colecție, criterii determinate atât prin detaliile unice ce țin de aspect, dar și popularității aduse de celebritățile care au purtat un astfel de ceas, fiind foarte apreciate în lumea sporturilor, dar și printre vedetele de la Hollywood. 

Rolex Daytona

Inovația și performanța sunt valori importante pentru producțiile Rolex, ceea ce înseamnă că fiecare colecție lansată aducea și un element de noutate. Motivul pentru care Daytona a reprezentat un punct de reper pentru evoluția brandului este faptul că noile ceasuri veneau cu o funcție nemaiîntâlnită până atunci și anume măsurarea vitezei de deplasare. Această colecție a avut ca punct de inspirație celebrele curse de mașini, fiind inițial destinată piloților profesioniști. Dar pentru că aspectul unic și noile caracteristici au atras atenția și colecționarilor, a fost ulterior extinsă într-o varietate de modele, nuanțe și dimensiuni. 

ADVERTISING

Un model emblematic este Daytona Paul Newman al cărui nume este un omagiu adus celebrului actor și pilot. Cerachrom, Rainbow sau Zenith sunt alte ceasuri reprezentative pentru această colecție, fiecare impresionând prin detalii estetice specifice, cum ar fi incrustații de diamante colorate sau contrastele de nuanță între cadran și indicii de timp gravați din metale prețioase.

Rolex GMT-Master II

Dacă Daytona a fost creat pentru piloții de mașini, GMT-Master a fost destinat piloților de avioane și impresionează prin capacitatea ceasurilor de a afișa două fusuri orare simultan. Versatile, inovative și foarte precise, modelele din această colecție se diferențiază de toate celelalte prin combinațiile inedite de materiale și culori, dar mai ales prin luneta colorată specifică. Printre cele mai populare modele se numără: GMT-Master II Batman, GMT-Master II Meteorite și GMT-Master II Pepsi, denumite după tipul de lunetă încorporat. 

ADVERTISING

Rolex DayDate 

Ceea ce este special la ceasurile din această colecție sunt afișajele distincte pentru data calendaristică și pentru ziua săptămânii, detalii care puteau fi ajustate independent de oră. Fabricate exclusiv din aur alb sau platină, ceasurile din această colecție sunt simbol al exclusivității și valorii brandului, fiind purtate de mari personalități, unul dintre modele fiind numit „ceasul președintelui”. 

Un model reprezentativ în acest sens este Rolex Day-Date 36 - 128345RBR - 36 mm care inovează prin culoarea unică de roz și contrastul cu nuanța de maro a cadranului, detaliile din diamante dispuse simetric pe suprafața acestuia și încrustațiile din aur de 18k. 

Deși modelele reprezentative din aceste colecții au fost realizate în ediție limitată, dacă îți dorești să faci astfel de investiții, le găsești în magazinele de profil care comercializează ceasuri pre owned. La Era Vault te așteaptă zeci de ceasuri în condiție excelentă pe care să le adaugi colecției tale!