Cele mai apreciate tipuri de ginuri și când să le consumi

Cele mai apreciate tipuri de ginuri și când să le consumi

Alegând în mod inspirat un anumit tip de gin, poți pregăti ca la carte diferite rețete de shot sau cocktail. În articolul de astăzi vei descoperi informații utile privind principalele tipuri de gin disponibile acum pe piață și cum trebuie alese acestea, în funcție de meniul cu băuturi alcoolice pe care îl organizezi, specificul petrecerii sau bugetul pe care îl ai la dispoziție.

Care sunt cele mai apreciate ginuri de pe piață?

Ginul este o băutură alcoolică distilată, caracterizată prin aroma sa distinctă de ienupăr, provenită din boabele de ienupăr utilizate în procesul de fabricație. Locul de origine al ginului este disputat, dar se știe că a fost produs pentru prima dată în Europa de Nord, undeva la mijlocul secolului al XVII-lea. Acesta este clasificat în mod general în patru tipuri principale: ginul distilat, ginul roșu, ginul compus (Playmouth Gin) și ginul London Dry.

ADVERTISING
  • Ginul distilat este cel mai pur, fiind fabricat prin distilarea alcoolului în prezența boabelor de ienupăr.
  • Ginul roșu este un gin distilat aromatizat cu fructe și ierburi. Descoperă culorile intense ale sortimentului de gin Wembley Strawberry Pink, 0.05L
  • Ginul compus (Playmouth Gin) este obținut prin adăugarea de arome la un gin distilat. 
  • Ginul London Dry este un gin distilat de calitate superioară, obținut fără adăugarea de arome sau coloranți.

Cum alegi tipul de gin potrivit pentru nevoile tale?

Pentru a alege sortimentele de gin ideale pentru preferințele tale și ale invitaților tăi, trebuie să știi cum se distinge un gin de altul, în funcție de aromele predominante. Dacă sunt preferate băuturi alcoolice care au o notă ceva mai dulce, un gin roșu ar putea fi o alegere bună. Pentru a te bucura de un buchet aromatic mult mai intens, un gin London Dry s-ar putea să fie mai potrivit. Testează diferite sortimente și mărci, optând într-o prima fază pentru sticle de gin mini

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, trebuie să ții cont de cele mai populare branduri de gin pentru evenimente. Un gin cu arome citrice, cum ar fi Bombay Sapphire, ar putea fi ideal pentru un cocktail la o petrecere în aer liber, în timpul verii. În schimb, un gin cu arome complexe și ușor picante, cum ar fi ginul Tanqueray, ar putea fi mai potrivit pentru un eveniment formal la interior. 

Degustarea ginului este, de asemenea, o experiență ce merită savurată pe deplin. Iată câteva sfaturi, în acest sens:

1. Testează diferitele tipuri de gin la temperatura camerei, pentru a te putea bucura de toate aromele.

2. Acordă-i suficient timp băuturii pentru a-și dezvolta pe deplin întregul buchet în interiorul cavității bucale

ADVERTISING

3. Daca vrei să comanzi gin pentru un eveniment, testează cât mai multe sortimente, pentru a înțelege cu exactitate diferențele între ele.

Care sunt cele mai populare cocktailuri cu gin?

Atunci când sunt pregătite după rețetă și sunt utilizate ingrediente de cea mai bună calitate, cocktailurile cu gin oferă arome, nuanțe și texturi inedite. Printre cele mai populare mix-uri alcoolice, construite în jurul diferitelor sortimente sau mărci de gin, se află Martini, Negroni și Tom Collins. 

Martini

Ingrediente necesare:
- 60 ml gin London Dry;
- 10 ml vermut alb sec;
- 1 coajă de lămâie pentru garnitură

Negroni

Ingrediente necesare:
- 30 ml Playmouth Gin;
- 30 ml Campari;
- 30 ml vermut roșu dulce;
- 1 felie de portocală pentru garnitură

Tom Collins

Ingrediente necesare:
- Wembley Dry gin, de 0.05L
- 30 ml suc de lămâie proaspăt;
- 20 ml sirop simplu;
- apă minerală;
- 1 felie de lămâie și 1 cireașă pentru garnitură

Când vine vorba de momentul potrivit pentru a savura cocktailurile cu gin, nu există reguli stricte, totul depinde de preferințele fiecăruia. Totuși, există anumite asocieri tradiționale. De exemplu, un cocktail cu gin Tom Collins este ideal de savurat într-o zi caldă de vară, în timp ce un Negroni poate fi mai potrivit pentru o seară de iarnă. Un Martini este adesea asociat cu ocazii speciale sau evenimente formale, fiind un cocktail elegant și sofisticat.

Vrei să incluzi diferite tipuri de gin în meniul de băuturi pe care îl pregătești? Sfaturile descoperite astăzi pot simplifica alegerile pe care le realizezi, astfel încât să comanzi online cele mai apreciate mărci de gin, cu ajutorul cărora să pregătești cocktailuri și shoturi alcoolice apreciate de toți.