Cei mai la modă mocasini - Nu doar negri

Cei mai la modă mocasini - Nu doar negri

Doamnele şi domnişoarele doresc să îşi creeze ţinute cât mai originale şi moderne, încercând să împletească în outfit-urile lor o paletă cât mai amplă de piese vestimentare, încălţăminte şi accesorii. De la fuste simple sau ample, rochii vaporoase sau sofisticate, până la  pantofi cu toc, botine sau mocasini de damă, toate, alături de accesorii alese inspirat, vor forma ţinute pline de stil, gata oricând să scoată în evidenţă frumuseţea şi farmecul feminin.

Mocasinii

Mocasinii sunt o pereche de încălţăminte extrem de comodă, fără şireturi, cu talpă joasă şi realizaţi din fibre naturale flexibile. Design-ul specific este caracterizat de o aplicare transversală care acoperă partea din faţă a  pantofului. Originile mocasinilor trimit către o serie de surse, confortul şi versatilitatea unui astfel de pantof fiind descoperite de timpuriu în diferite pături sociale şi în diferite culturi. Cu toate acestea, se pare că strămoşul  mocasinilor realizaţi  din piele, aparţine indienilor din America de Nord. Anul 1936 este însă anul în care mocasinii sunt creaţi de compania americană GH Bass, fiind lansaţi pe piaţă ca un tip de încălţăminte bărbătească sport, confortabilă şi uşor de purtat.

ADVERTISING

Mocasinii de damă

Deşi iniţial au fost concepuţi ca încălţăminte bărbătească, mocasinii sunt realizaţi astăzi şi în variata de damă, confortul acestora fiind apreciat de către doamne şi domnişoare. Ca o variantă mai puţin elegantă a balerinilor, mocasini dama tind să se bucure de un succes din ce în ce mai mare în ceea ce priveşte preferinţele doamnelor pentru încălţămintea cu tendinţe sport, comodă, practică, uşoară, dar şi foarte modernă. Atenţia design-erilor se îndreaptă din ce în ce mai mult către acest tip de încălţăminte, aceştia ieşind la rampă cu modele mult îmbunătăţite ca aspect, moderne şi  purtate printr-o paletă cromatică foarte largă. Graniţele  care poziţionau încălţămintea cu influenţe sport, într-o zonă cromatică neutră, au fost depăşite, astfel că astăzi poţi purta mocasini de damă în orice culoare preferi, fără a te limita doar la negru, gri sau bej.

ADVERTISING

O varietate de modele şi culori

Atunci când vrei să îţi procuri o pereche de mocasini, trebuie să ştii că aceştia sunt extrem de versatili, ajutându-te să îţi completezi cu succes orice tip de ţinută adopţi pe timpul zilei. Magazinul CCC are o gamă variată de produse, putându-le achiziţiona de pe site, din aplicaţie sau din magazinele fizice. Astfel ai posibilitatea de a-ţi alege perechile de mocasini care se vor potrivi cel mai bine tendinţelor şi abordărilor tale în materie de outfit-uri. 

mocasinii-pentru-femei-1

Mocasinii, în ţinutele cu stil 

Deşi sunt formale şi impun un anumit cod vestimentar, ţinutele office se potrivesc foarte bine cu o pereche de mocasini cromatizaţi neutru. Gama amplă de mocasini coloraţi, pigmentaţi în tonuri îndrăzneţe şi energice, te va ajuta să descoperi perechea potrivită unui look casual, format din blugi skinny şi o bluză asimetrică. De asemenea, mocasinii coloraţi se vor potrivi foarte bine unei vestimentaţii punctată prin imprimeuri, tonurile încălţămintei regăsindu-se în paleta de culori a imprimeurilor de pe o fustă mini, o bluză sau o rochie. Deşi încă poartă influenţa masculină, mocasinii coloraţi pot forma un outfit foarte interesant purtaţi cu o rochie midi dreaptă, cu un sarafan sau cu o salopetă îndrăzneață ideală într-o zi călduţă de primăvară. Mocasinii devin astfel perechea de încălţăminte ideală pentru perioada de tranziţie din an, primăvara şi toamna fiind anotimpurile ideale în care îţi poţi completa outfit-ul cu o perechea de încălţăminte comodă, confortabilă, modernă şi foarte uşor de asortat. Fie că preferi variate neutre, fie că adopţi jocuri cromatice, mocasinii vor da plusul de stil de care are nevoie ţinuta ta.

ADVERTISING