Ce sunt și cum găsești pariuri de valoare la meciuri în 2023

Ce sunt și cum găsești pariuri de valoare la meciuri în 2023

Găsirea valorii „corecte” a cotelor este cea mai bună modalitate de a avea succes la pariuri sportive. De fapt, este, în mod realist, singurul mod de a fi eficient în mod constant și regulat. Dacă nu pariezi pentru valoare, șansele tale de succes pe termen lung sunt aproape de zero.

Majoritatea pariorilor sportivi nu realizează acest lucru. În loc să parieze pentru valoare, ei tind să mizeze pe orice rezultat cred că este cel mai probabil să se întâmple. Deși aceasta pare o abordare logică, este fundamental defectuoasă. Multe bilete câștigate nu înseamnă neapărat profit pe termen lung. Este nevoie, în primul rând, de eficiență. 

ADVERTISING

În contextul pariurilor sportive, valoarea poate fi fie pozitivă, fie negativă. Valoarea pozitivă există atunci când probabilitatea de a câștiga un pariu este mai mare decât probabilitatea reflectată în cotele afișate pe site-ul agenției. Un pariu are valoare negativă atunci când este mai puțin probabil să câștige decât sugerează cotele.

Pentru a deveni un parior mai bun, va trebui să înveți să identifici pariurile de valoare (pozitivă). Desigur, trebuie să fii și familiarizat cu tot ce are de oferit platforma, dar pentru asta există angajații operatorului, cu care poți lua legătura prin mijloacele menționate în secțiuni precum Netbet contact.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Care ar fi opțiunea ta?

Probabilitatea reflectată de cote este cunoscută sub denumirea de probabilitate implicită. Pentru a explica acest concept, luăm cel mai simplu exemplu: aruncarea unei monede. După cum se știe, sunt două rezultate posibile, cap sau pajură. Fiecare rezultat are probabilitatea de 50% de a apărea. 

image-19

Imaginează-ți că o casă de pariuri îți oferă cota 3.00 pentru un pariu pe „cap” și cota 1.50 pentru un pariu pe „pajură”. Dacă mizezi 10 lei pe prima selecție, ai un câștig potențial de 30 de lei, în timp ce câștigul posibil pentru un pariu pe a doua opțiune este de 15 lei. Care ar fi opțiunea ta, știind că sunt șanse egale de reușită? Cu siguranță, vei miza pe opțiunea care are cota 3.00, fiind clar că 1.50 este o cotă „incorectă”.

ADVERTISING

Un pariu pe „cap” oferă valoare pozitivă. Acest lucru evident este transpus și printr-o formulă. Valoarea = 1/cotă. De fiecare dată, rezultatul acestei operațiuni matematice este între 0 și 1. Pentru exprimarea procentuală, poate fi folosită formula (1/cotă) x 100. Revenind la exemplul de mai sus, o cotă de 3.00 indică o probabilitate de câștig de (1/3) x 100 = 33%. Dar, așa cum am spus, probabilitatea reală ca rezultatul aruncării să fie „cap”, este de 50%. Așadar, un pariu pe această cotă are o valoare pozitivă.

De cealaltă parte, opțiunea care beneficiază de cota 1.50 indică o probabilitate de reușită de 66,7%, care este mai mare decât cea reală de 50%, deci pariul are valoare negativă. 

image-18

Un proces în doi pași

De aceea este atât de important să înțelegi conceptul de valoare. Trebuie să fii capabil să identifici pariurile care au valoare pozitivă, pentru că sunt acele pariuri care, în cele din urmă, te vor aduce pe plus. Desigur, nu vor fi câștigătoare toate pariurile de valoare. Este imposibil așa ceva. Dar, mizând constant pe ele, cotele vor „lucra” în favoarea ta. Ne raportăm doar la un termen lung.

Identificarea valorii pe o piață de pariuri sportive este un proces în doi pași. Mai întâi, evaluezi șansele de câștig pentru selecțiile vizate. Apoi, compari acele șanse cu probabilitățile implicite ale cotelor oferite de bookmakeri.

Al doilea pas este simplu, în timp ce primul necesită multă pricepere și experiență. Evenimentele sportive sunt imprevizibile și este dificil să estimezi exact ce șanse există să se petreacă un eveniment. Sunt multe variabile, însă, prin analizarea corectă a meciului, ajungi la o concluzie relevantă. 

Trebuie să ai încredere în judecata ta, întrucât nu există o abordare corectă sau greșită. Nu există o rețetă universală a profitului, fiecare parior putând să ajungă la succes pe o altă cale. Totul se reduce la modul în care interpretezi informațiile la care are acces toată lumea. Evident, este indicat să plasezi biletul la agențiile care oferă cele mai bune cote de pe piață.

Misiunea de a identifica pariurile de valoare poate fi considerată ca o provocare ce face parte integrantă din distracția prilejuită de betting.