Ce presupune licențierea operatorilor de jocuri de noroc

Ce presupune licențierea operatorilor de jocuri de noroc

Ce este un operator licențiat de jocuri de noroc?

În primul rând trebuie să știi de la bun început că în prezent ai voie să îți deschizi cont și să joci doar pe site-urile de jocuri de noroc licențiate ONJN. Dacă vei participa la jocuri de noroc pe platforme fără licență riști să primești o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 RON, deci nu văd niciun motiv pentru care ai face asta.

ADVERTISING

Este foarte simplu să verifici dacă operatorul la care vrei să joci are licență – fie consulți lista operatorilor acceptați pe site-ul oficial al ONJN, fie cauți direct pe site-ul respectiv de jocuri numărul licenței de funcționare, care trebuie să fie afișat pe pagină.

Există în prezent zeci de operatori de gambling online acceptați de către ONJN în România, astfel că vei avea de unde alege. Unul dintre cei mai apreciați și populari este Fortuna, astfel că îți recomand să vezi în tutorialul Fortuna înregistrare de pe Top-Cazino cum îți poți deschide și tu cont în doar câteva minute pe una dintre cele mai tari platforme de jocuri de noroc de la noi din țară.

Cum se obține licența de funcționare ONJN?

Așa cum spuneam și în rândurile de mai sus, primul pas pe care un operator de jocuri de noroc trebuie să îl facă pentru a se adresa pieței din România este să aplice pentru o licență la ONJN. Operatorii vor trebui să respecte câteva condiții minime pentru a fi acceptați, printre cele de baza fiind următoarele:

ADVERTISING
  • Să ofere un site complet disponibil în limba română
  • Să ofere jucătorilor posibilitatea de a depune, retrage și paria direct în moneda națională (RON)

Inițial ONJN va acorda o licență de funcționare temporară, valabilă pe 1 an de zile, iar ulterior, dacă toate condițiile au fost respectate de către respectivul operator se va acorda o licență valabilă timp de 10 ani (intitulată licență definitivă).

Bineînțeles că pe lângă criteriile minime de mai sus, un operator licențiat ONJN va trebui să plătească anumite taxe și impozite către statul român (atât în ceea privește impozitul pe profit și alte taxe ale platformei propriu-zise, cât și să oprească și să vireze către bugetul de stat impozitele din partea jucătorilor), precum și să permită accesul pe site doar persoanelor majore (de aceea operatorii vor obliga clienții să își verifice contul de jucător, pentru a se asigura că toate informațiile personale introduse la înregistrare sunt corecte).

ADVERTISING

Ce beneficii s-au obținut după reglementările ONJN?

E clar că înființarea ONJN a reprezentat un mare plus pentru dezvoltarea industriei de gambling din România. Chiar dacă la început au existat și jucători nemulțumiți de noile condiții ce trebuiau respectate, totuși după un timp românii au realizat avantajele de care beneficiază, dintre acestea trebuind amintite următoarele:

  • Românii se pot distra în siguranță și legal – nu trebuie să îți mai faci griji cu privire la siguranța banilor sau a datelor tale personale și nici la corectitudinea platformelor de jocuri, pentru că toate aceste lucruri sunt atent verificate.
  • Operatorii pun accent mai mare pe nevoile românilor – organizatorii de jocuri se îndreaptă mai mult către cerințele românilor, adăugând mai multe competiții și tipuri de pariuri online pentru meciurile echipelor românești, diferite bonusuri și promoții, precum și mese de joc live de casino cu dealeri care vorbesc în limba română, de exemplu.
  • În cazul unei nedreptăți, românii se pot adresa către ONJN – înainte dacă întâmpinai o problemă cu o platformă de jocuri online nu prea aveai cui să te adresezi. Acum însă poți depune o plângere la ONJN prin care să le sesizezi o neregulă sau nedreptate pe care a făcut-o un operator licențiat.

Nemulțumirile unora au fost legate inițial de faptul că puteau alege doar dintre platformele licențiate (acum însă nu mai există o asemenea problemă, fiindcă sunt disponibili o mulțime de organizatori aprobați) și că trebuiau plătite acele taxe de 2% la depunere și 1% la retragere, care însă nu sunt deloc mari.

Concluzionând, ai aflat așadar cele mai importante informații legate de ONJN și despre procesul de licențiere al operatorilor de jocuri de noroc în România. Înființarea ONJN a deschis noi drumuri pentru piață de gambling online de la noi din țară, astfel încât unii dintre cei mai importanți organizatori la nivel mondial și-au îndreptat atenția către clienții români. Acum sectorul jocurilor de noroc reprezintă o ramură importantă în economia României.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇