Casa Lipatti Open Stage 2022 - stagiune dedicată Profesorilor și Discipolilor la Casa Artelor Dinu Lipatti

AFIS-CASA-LIPATTI-OPEN-STAGE-ED-XVI

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită Vineri, 8 Aprilie 2022, de la orele 19:00, la cea de-a XVI-a Ediție a Programului CASA LIPATTI Open Stage – Stagiune Muzicală dedicată Profesorilor şi Discipolilor.

Programul CASA LIPATTI Open Stage oferă tinerelor talente ocazia de a evolua în faţa publicului pe scena care a găzduit evenimente cu personalităţi emblematice ale culturii româneşti și, totodată, să ofere recunoaștere Profesorilor emeriți din domeniul muzicii clasice, chiar în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, unde marele pianist şi compozitor Dinu Lipatti a studiat intens, el însuşi fiind un pedagog talentat şi recunoscut la nivel internaţional.

ADVERTISING

Invitatul de onoare al acestui eveniment este Prof. Univ. Dr. Emil Vișenescu, clarinetist, dirijor și pedagog la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Născut în 1969 în București, Emil Vișenescu a început studiul clarinetului la Liceul „George Enescu” cu profesorul Gheorghe Vlad. În 1993 a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” sub îndrumarea profesorilor Ion Cudalbu și Valeriu Bărbuceanu. Și-a continuat studiile urmând mai multe cursuri de specializare atât în România cu Aurelian Octav Popa, Ștefan Korody cât și în Ungaria cu Joszef Balogh și în Germania cu Karl Leister și Walter Boeykens. De asemenea, a obținut diploma de solist de la Școala de Muzică și Teatru din Berna (Elveția) unde a studiat între 2000 și 2002 cu profesorul Ernesto Molinari. Au urmat studiile doctorale pe care le-a absolvit în 2010 sub îndrumarea conducătorului de doctorat prof. univ. dr. Dorel Pascu Rădulescu. În anul 2007, în calitate de pedagog înființează ansamblul „Clarino” împreună cu studenții săi. Din 2015, a urmat cursuri de dirijat, fiind invitat în această calitate de Filarmonicile din țară. Este membru al ansamblurilor instrumentale „Virtuozii” și „Profil – Sinfonietta” și al trio-ului „Mozaic” și clarinetist în Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București.

ADVERTISING

Așadar, vineri, 8 aprilie, de la orele 19:00, vă așteptăm în Salonul de muzică al Casei Lipatti la Recitalul Extraordinar „Pe aripile...vântului...” susținut de discipolii Profesorului Emil Vișenescu: Sebastian Antoneac, Daniel Anton, Daniel Boboc, Poenaru Tudor, Boboc Daniel, Roxana Ion, Claudiu Minea, Dragoș Stancu, Cătălin Păun, membri ai Ansamblului de clarinete al UNMB – „CLARINO”. În program vor fi incluse piese semnate de Ferenc Farkas, Jacomo Miluccio, Valentin Timaru, Jörg Widmann, Carl Phillipe Emanuel Bach, Béla Kovacs, Henry Purcell, Jan van der Roost.

ADVERTISING

Conceptul Programului CASA LIPATTI Open Stage - Stagiune dedicată Profesorilor și Discipolilor la Casa Artelor Dinu Lipatti – Ediția a XVI-a aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti,  instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12. Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Radio România Cultural, Observatorul Cultural, ultima-oră.ro, Societatea de Transport București.