Carmina Burana, La Traviata și Tango. Radio & Juliet, în această săptămână, pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă în săptămâna 15 – 21 februarie trei titluri celebre din repertoriul universal și vă invită în Sala Mare de Spectacole, pentru a vă bucura de emoția coregrafiilor de balet și a interpretărilor vocal simfonice de excepție. 

Program spectacole săptămâna 15-21 februarie

  • Miercuri, 17 februarie, începând cu ora 18:30, spectacolul „Carmina Burana” de Carl Orff, în conceptul regizoral al lui Alexandru Nagy

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. „Carmina Burana” este o cantată scenică profană, elementul reprezentativ fiind corul.

Sursa de inspirație a acestei creații o constituie cântecele şi poeziile din latina veche, germana Evului Mediu şi franceza aceleiaşi perioade, dintr-un manuscris din secolul XIII, păstrate în mănăstiri benedictine și editate de către J. A. Schmeller.

  •   Sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 18:30, spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Spectacolul readuce în atenția publicului celebra poveste emoționantă a curtezanei care a trăit în Parisul primei jumătăți a secolului XIX – lea sub numele de Marie Duplessis și care a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul.

Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”, care i-a servit lui Giuseppe Verdi drept sursă de inspirație pentru opera sa, „La Traviata”, a cărei primă reprezentație la București a a avut loc în anul 1856, la câțiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneția.

  •  Duminică, 21 februarie, începând cu ora 18:30, spectacolul coupé de dans contemporan „Tango Radio & Juliet” în coregrafia lui Edward Clug.

Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurată ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”.

În „Tango”, Clug împrumută pași de tango argentinian, iar în „Romeo and Juliet” mișcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance.

Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și opusul poveștii eternilor îndrăgostiți (Romeo și Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Spectacolul se adresează în mare parte publicului tânăr, dar și spectatorilor dorinic să încerce o experiență specială, o nouă formulă de dans contemporan.  

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, din cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii Mari, vor fi disponibile la vânzare doar 30%.  

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Accesul la spectacole se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Reprezentațiile au fost adaptate pentru a avea o durată de maximum 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare. Regulamentul de participare poate fi consultat în link-ul următor: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/ 

*Biletele achiziționate pentru spectacolele anulate și transformate în vouchere pot fi folosite la achiziționarea biletelor la următoarele reprezentații ce vor fi puse în vânzare la Opera Națională București. Mai multe detalii în link-ul: https://operanb.ro/vouchere/ 

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spotmedia, Ziarul Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!