Breasla Actorilor, la Teatrul Masca: Ducele, Mersul Trenurilor și Wanted

Vă invităm la Teatrul Masca, unde vom urca pe scena amfiteatrului cu trei dintre reprezentațiile noastre – DUCELE, MERSUL TRENURILOR ȘI WANTED -, în cadrul evenimentului DEPARTE DE CENTRU, APROAPE DE OAMENI – 16 seri de teatru, dans, muzică.

Acest proiect își propune să ofere locuitorilor din cartierele apropiate, precum Militari, Crângași, Drumul Taberei și Giulești, dar și celorlalți bucureșteni 16 seri de teatru, dans și muzică. Evenimentul reprezintă un model de colaborare între teatrele de stat și cele independente.

DUCELE - vineri, 6 august, ora 19:30

Ce se întâmplă când cea mai puternică ființă e în pragul morții? În lumea tenebrelor, ducele întunericului pune la cale un plan în care slujitorii și victimele sale sunt atrași deopotrivă, fără voia lor.

Deznodământul poate fi fericit, dar pentru asta e nevoie de sacrificii, mai ales când drumul personajelor e presărat cu mici greșeli, făcute tocmai din dorința de a face bine.

Vă așteptăm la o tragicomedie cu personaje ale căror rătăciri și păcate sunt compensate de o umanitate sinceră, singura armă pe care o pot folosi împotriva nenorocirilor care se abat asupra lor.

Distribuție: 

Pantalone – Andrei Atabay
Dottore – Robert Iosif
Capitan Spavento – Alexandru-Tudor Sabău
Vrăjitoarea – Claudia Moroșanu
Angelica – Beatrice Rubică
Fabio – Aurelian Culea

Textul și regia: Massimiliano Nugnes

Asistent regie: Robert Poiană

Bilete: https://bit.ly/3rKuMQ8.

Event: Ziua 1 - Departe de centru, Aproape de Oameni - DUCELE - Compania de teatru Breasla Actorilor

MERSUL TRENURILOR - duminică, 15 august, ora 19:30

Un spectacol încărcat de momente comice şi dramatice desfăşurate pe un fundament de teatru al absurdului. Publicul este purtat pe rând, prin situaţii simple de viaţă, prin lumea internă a actorilor, a teatrului şi prin circumstanţele cu care se ciocnesc oamenii în faţa deciziilor cruciale.

Problemele societăţii surprinse în acest spectacol sunt cele ale manipulării, ale cursului vieţii predestinate, cum se pot situa oamenii pentru a putea deciziona aspectele importante ale umanităţii şi cât de mult contează urmarea unor principii bine puse la punct în faţa tumultului pe care îl confruntăm zi de zi. Iubirea îşi găseşte un loc important în desfăşurarea acţiunii, în evoluţia personajelor şi a conflictului din spectacol.

„Când, în mijlocul vieţii, te opreşti să vezi rostul anumitor momente, mori. Eşti executat fără drept de apel. Ridică-te, nu te uita înapoi şi caută să stabileşti tu rostul lucrurilor, altfel vei fi împuşcat la fiecare trecere de pietoni, în mintea ta.” – aceasta este una din replicile finale ale lui Damian, personajul cheie al acestui text.

Distribuție:
Cecilia – Teodora Daiana Păcurar
Robert – Robert Poiană
Damian – Alex Floroiu


Textul și regia: Andrei Adam

Bilete: https://bit.ly/3ydLdH3.

Event: Ziua 7 - Departe de Centru, Aproape de Oameni - MERSUL TRENURILOR - Breasla Actorilor

WANTED - vineri, 10 septembrie, ora 19:30

WANTED vorbește despre incapacitatea omului de a vedea dincolo de lucruri. Preocupat de propriile gânduri, frici și ambiții, omul uită să fie om.

Pantalone acuză pe nedrept, fără să vadă adevărul din fața ochilor săi, Dottore își mărită fata împotriva voinței ei, de dragul statutului social, Capitano este preocupat doar de starea lui de bine, iar Matilde e pe cale să renunțe la dragoste în favoarea libertății. Doar personajele populare, precum Speloncina și Cannolo, deși sărace și murdare, au norocul să trăiască în sărbătoare, prin preocupări și obiceiuri mărunte, date de la natură.

Dar cum în orice poveste există bine și rău, erou și antagonist, cineva trebuie să îndrepte lucrurile, și acela este Alfonso. Din motive neștiute, eroul dispare în noaptea balului dat în cinstea Matildei, stârnind o serie de încercări și conflicte în viața celorlalți. Apariția lui salvatoare, într-un moment de cumpănă, restabilește echilibrul comunității și readuce lucrurile pe făgașul lor natural.

* primul spectacol independent de Commedia dell’Arte din România, realizat sub supravegherea lui Michele Modesto Casarin.

Distribuție:

Pantalone Avari – Robert Poiană
Dottore Gulielmo – Alexandru Tudor Sabău
Capitano Pizzapasta – Mihai Hurduc
Matilde – Laura Manea
Speloncina – Cezara Munteanu
Arlecchino – Massimiliano Nugnes
Cannolo – Alex Floroiu

Bilete: https://bit.ly/37osE7j.

Adresă: Amfiteatrul Masca - Bulevardul Uverturii 14, sector 6, București.

Biletele mai pot fi achiziționate și de la Casa de Bilete a Teatrului Masca.

Pentru rezervări și informații ne puteți contacta la: 0733.048.516.

Manifestarea cultural artistică se adresează publicului adult - nevaccinat sau vaccinat (+16) - care va avea acces în condițiile normelor sanitare purtând masca de protecție. Ținând cont de cele de mai sus, numărul maxim de spectatori este de 70 de persoane/reprezentație.

Vă așteptăm cu drag!

Parteneri: Teatrul Masca

Mulțumiri partenerilor media: SpotMedia, MediaTarget Page, Coolartv, AgențiadeCarte, Artele Spectacolului, LaTeatru, Teatral.ro, e-Theatrum, Hailateatru.com, Goingout.ro, IQool.