Blocul de lux în care urci în lift cu mașina și parchezi în apartament (Galerie foto)

Blocul de lux în care urci în lift cu mașina și parchezi în apartament (Galerie foto)

Producătorul auto Bentley va începe la Miami construcția turnului Bentley Residences, un bloc de 228 de metri înălțime, în care apartamentele vor avea locuri de parcare alăturate, iar mașinile vor fi urcate acolo cu lifturi speciale.

Primul turn rezidențial ridicat de Bentley Motors va fi gata în 2026 și va deveni cea mai înaltă clădire din Statele Unite ridicată pe țărmul oceanului. Clădirea cu 63 de etaje va avea 216 locuințe cu vedere panoramică la ocean, o mulțime de facilități și lifturi concepute pentru a-i duce cu tot cu mașini până la ușă pe cei care vor locui acolo, relatează CNN.

„Oamenii cumpără case pe pământ ca să-și poată parca mașina în garaj (…) Nu poți să faci asta în clădirile înalte. Așa că noi încercăm să spargem acest tipar", a explicat Charles Sieger, președintele firmei de arhitectură Sieger Suarez Architects care lucrează la proiectul Bentley Residences.

ADVERTISING

Fiecare din cele patru lifturi care urcă cu o viteză de patru metri pe secundă are un sistem hidraulic care folosește senzori RFID (cu unde radio) pentru a încărca automat fiecare mașină, cu șoferul și pasagerii în interiorul automobilului, ducându-i direct la intrarea în apartament.

Sistemul patentat de lifturi care va fi instalat în această clădire este deja folosit în clădirea Porsche Design Tower, situată în apropiere și al cărei plan de arhitectură a fost conceput tot de Sieger Suarez Architects.

Cei care vor folosi acest sistem n-au de ce să-și facă griji - viteza liftului nu este atât de mare încât să se simtă ca într-un carusel, dă asigurări Sieger, care a încercat sistemul: „A fost mai degrabă dezamăgitor, pentru că stai într-o mașină confortabilă… și cu greu îți dai seama că te miști atât de rapid."

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fiecare apartament din Bentley Residences va avea suficient spațiu pentru cel mult patru mașini, precum și stație de încărcare electrică.

Design-ul clădirii este inspirat de modelul diamantului încastrat în interioarele mașinii, exteriorul turnului fiind realizat din panouri triunghiulare din sticlă reflectorizantă care imită forma diamantului.

Panourile vor fi îndreptate în direcții diferite pentru a evita "efectul de lupă" al sticlei reflectorizante de pe zgârie-nori precum turnul "Walkie Talkie" din Londra, care a topit unele părți ale mașinilor, fiind apoi echipat cu materiale de umbrire pentru a abate razele solare, a subliniat Sieger.

ADVERTISING

Spațiile interioare ale turnului evocă, de asemenea, stilul distinctiv al mărcii Bentley. Textura aderență a butoanelor din metal ale mașinilor se regăsește și pe robinetele din baie, în timp ce nuanțe puternice de nuc, finisaje cu lustruire ridicată și piele texturată sunt folosite în toată clădirea.

Facilitățile comune acoperă o suprafață extinsă de 20.000 de metri pătrați și includ restaurante, baruri, un centru de fitness, spa, sală de jocuri și cinema - cu scaune asemănătoare cu interiorul unei mașini Bentley.

De asemenea, fiecare apartament are numeroase elemente de confort: vedere la Oceanul Atlantic, saună în baia principală, un spațiu masiv de terasă care include o piscină privată încălzită și o bucătărie în aer liber.

Spațiile exterioare sunt parțial închise cu sticlă pentru a ajuta la protecția împotriva vântului chiar și la cele mai înalte etaje.

„Majoritatea apartamentelor nu au balcoane care sunt foarte utilizabile", a spus Sieger, menționând că, în acest caz, unele dintre spațiile exterioare au „aproximativ jumătate din dimensiunea apartamentului".

Chiar dacă clădirea nu va fi locuită în următorii trei ani, apartamentele sunt deja vândute cu prețuri începând de la 5,25 milioane de dolari. Există și două penthouse-uri cu prețuri de peste 30 de milioane de dolari fiecare (sau aproximativ 60 de milioane de dolari dacă sunt achiziționate ca o unitate combinată).

Construcția turnului Bentley Residences va începe în această primăvară.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇