Bilete și abonamente la concertele online ale Concursului Enescu 2021

Concursul-George-Enescu_Editia-2020-2021

Concursul Internațional George Enescu începe luni, 19 aprilie 2021, la ora 15:00, procesul de vânzare a biletelor și a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor și recitalurilor extraordinare care vor fi organizate în cadrul fazei a doua a ediției din 2020 a Concursului, între 12-23 mai, la Ateneul Român din București. La începutul lunii mai, în funcție de situația epidemiologică din București, urmează să fie luată decizia dacă și în ce condiții publicul va avea acces și în sala Ateneului.

Concursul Internațional George Enescu 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online, ținând primele două etape ale competiției în format digital, în septembrie 2020. Rezultatele le puteți vedea aici.

ADVERTISING

Pentru semifinale și finale, cei 23 de semifinaliști la cele trei instrumente (vioară, violoncel și pian), dirijorii și majoritatea membrilor juriilor vor veni la București, cu respectarea condițiilor sanitare. 

Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților din sonatele lui George Enescu și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 23 mai – pian

Accesul online al publicului la Semifinale va fi gratuit și va fi posibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară și 23 mai 2021 - pian.

Pentru Finale, concurenții selecționați vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuți la nivel internațional - Nicolas Altstaedt, Wilson Hermanto și  John Axelrod. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit.

ADVERTISING

Între probele de concurs, iubitorii muzicii vor putea să se bucure de șase recitaluri extraordinare susținute de membri ai juriilor și muzicieni-reper ai momentului - Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside - și de laureați ai unor ediții precedente ale Concursului Enescu - Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel și Victoria Vassilenko – pian. Și accesul la recitaluri se face pe bază de abonament sau bilet plătit.

Concursul-Enescu-2020_Gala-de-Deschidere_Foto-Andr

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici: https://www.festivalenescu.ro/program/ 

ADVERTISING

Listele complete ale concurenților care vor participa în semifinalele celor trei secțiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secțiunea „Rezultate”.

Prețurile de vânzare

  1. Abonament integral, care acoperă 9 evenimente de muzică clasică (concertele finale de la vioară, violoncel și pian și cele șase recitaluri extraordinare ale artiștilor invitați) – 100 de lei;
  2. Bilet individual, pentru un singur concert (una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar – 30 de lei.

Biletele sunt disponibile pentru achiziție astfel 

1. Prin intermediul platformei Eventim,  de pe website-ul festivalenescu.ro.

2. Direct de pe site-ul Eventim.

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, (https://www.festivalenescu.ro/concurs-2020/ ), accesibilă din momentul începerii concertelor sau recitalurilor, timp de 12 ore de la desfășurarea lor, de pe un singur dispozitiv electronic, la alegere (computer, telefon, tabletă). Transmisiunile în direct pot fi accesate din secţiunea Program Concurs 2020/2021, sau  din pagina fiecărui eveniment de pe site. Ele pot fi accesate în baza codului unic de acces de pe bilet, care se copiază sau tastează în zona dedicată de pe fiecare pagina de eveniment. Fiecare cod este unic și este format din litere și cifre. Mai multe detalii legate de procesul de achiziție și utilizare a biletelor, pot fi găsite pe pagina fiecărui eveniment, în secţiunea Frequently Asked Questions (FAQ) sau contactând direct echipa Eventim, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiștilor care vin în România, cât și a publicului

Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente și după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19. În cazul anulării Concursului din motive de forță majoră, banii vor fi returnați cumpărătorilor.

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România.

Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.