Azi începe Película #6 - O Vacanță all inclusive în spațiul ibero-american

Azi începe Película #6 - O Vacanță all inclusive în spațiul ibero-american

Astăzi începe cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, care va avea loc între 8 și 12 septembrie, în București, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și la Verde Stop Arena. Biletele sunt disponibile pe Eventbook .

Spot Película #6

SPOT PELICULA - IBERO AMERICAN FILM EXPERIENCE - ediția a 6-a (2021)

Película va prezenta atât filme din America Latină (Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic, Chile, Paraguay, Peru, Columbia, Cuba și Uruguay), alături de titluri din Spania și Portugalia, dar și activități pentru spectatorii de toate vârstele din cadrul festivalului. Acestea din urmă se vor regăsi la Película Fiesta, un eveniment-experiență în premieră în cadrul festivalului, ce va avea loc pe 11 și 12 septembrie, între orele 17:00 – 22:30, la Verde Stop Arena (Șos. Barbu Văcărescu nr. 162 – 164).

“Película Fiesta este acea experiență ALL INCLUSIVE, în care spectatorii vor putea vedea demonstrații de dans și muzică, vor putea asculta povești din America Latină cu Marius Chivu și Diana Pavlenco, iar pentru cei mai mici am pregatit ateliere simpatice cu influențe din zona Americii Latine. Tot la Verde Stop Arena, cei prezenți vor putea vedea o expoziție de postere stradale din Madrid și Barcelona, oferită de Ambasada Spaniei.” - Ileana Cecanu, director artistic al Película.

ADVERTISING

În cadrul festivalului, publicul va putea viziona 25 de filme în cele 4 secțiuni ale Película, iar acestea însumează atât titluri recente, cât și producții apreciate din anii trecuți, precum și filme cu subiecte reprezentative pentru cultura latino-americană, iar toate vor fi prezentate în limba originală, cu subtitrare în limba română. 

Pe lângă COMPI, secțiunea competițională, cu 5 producții premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic și Portugalia, ce vor fi jurizate de regizorul și selecționerul Cristian Monetti, regizoarea și scenarista Ana Rodriguez Rosell, actrița Ioana Flora, regizoarea Ruxandra Ghițescu și criticul de film Cătălin Olaru, NINIPELI, secțiunea dedicată celor mai mici spectatori ai Película, RETRO PELICULA, ce prezintă 4 producții apreciate din anii trecuți, festivalul aduce în premieră DOS CAMINOS, o secțiune ce conține câte două filme care au în comun regizorul sau tematica.

ADVERTISING

„Trei recomandări de filme din cadrul acestei ediții care mi se par de neratat - Buena Vista Social Club, la Cinema Elvire Popesco, în deschiderea festivalului și pe 12 septembrie, în aer liber, la Verde Stop Arena, Contracorriente, la Institutul Cervantes, pe 9 septembrie, de la ora 21:00 și neapărat Somos Mari Pepa, la Retro Película, în curtea Institutului Francez. Asta doar dacă mai găsiți timp după ce ați văzut toate cele 5 filme din competiție (COMPI)”, mai spune Ileana Cecanu.

Cu un program bogat în producții de debut, dar și filme cu succes la public și premiate la festivaluri internaționale prestigioase (Oscar, BAFTA, European Film Awards, Cannes, Berlin, San Sebastián și Veneția), Película își propune să fie preț de cinci zile destinația ideală de călătorii și vacanțe din luna septembrie pentru toți cei care visează la America Latină și Peninsula Iberică și vor să experimenteze spiritul latin prin film, muzică, dans și povești.

ADVERTISING

Producția care deschide cea de-a 6-a ediție a Película este documentarul nominalizat la Oscar, BUENA VISTA SOCIAL CLUB (r. Wim Wenders, 1999), ce îi urmărește pe renumitul chitarist Ry Cooder și pe fiul său, Joachim, în timpul călătoriei lor în Cuba, de-a lungul căreia se reunesc cei mai buni muzicieni ai țării pentru a înregistra un album. Festivalul va fi închis de un film de referință care are în centru tangoul: THE TANGO LESSON (r. Sally Potter, 1997), nominalizat la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun film străin, un film în premieră la Película, ce aduce în prim-plan o femeie ce descoperă acest dans care atinge o lume întreagă. 

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro și pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achiziționate de pe eventbook.ro. Película va avea anul acesta în premieră și o ediție în Cluj, al cărei program conține 12 proiecții de filme și scurte demonstrații de dans și muzică, pentru care biletele sunt deja disponibile pe www.cinemavictoria.ro. Festivalul pune la dispoziție și o selecție de producții ce vor fi disponibile exclusiv online, pentru care biletele pot fi achiziționate doar de pe platforma Cinesquare, între 13 și 19 septembrie.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei

Sponsori: Saha, Ethras

Parteneri: Aqua Carpatica, McDonald’s, Cinesquare, Bad Unicorn, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Cinema Victoria

Parteneri Instituționali: Institutul Francez,  Institutul Cervantes, Ambasada Peru, Ambasada Chile, Ambasada Mexic, Ambasada Columbiei din Polonia.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Zile și Nopți, Cinemagia, Cațavencii, IQads, Spotmedia, Romania Journal, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, dinfilme.ro, All About Romanian Cinema, filme-carti.ro, MovieNews, Iqool, PRwave, 4arte, Munteanu, TV5MONDE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇