Aspecte de luat în calcul dacă vrei să adopți o pisică

Aspecte de luat în calcul dacă vrei să adopți o pisică

Dacă te gândești să adopți o pisică, există multe considerații și decizii care trebuie luate cu privire la vârsta, sexul, rasa, mediul și starea generală de sănătate a pisicii. În cazul în care nu ai o preferință în privința vârstei sau rasei, poți adopta o pisică mult mai rapid de la cel mai apropiat adăpost.

Angajamentul este principalul aspect la care trebuie să te gândești în momentul în care vrei să adopți. Pisicile de casă/apartament ajung să trăiască până la 20 de ani, deci este important să fii serios cu privire la introducerea animăluțului în familia ta.

ADVERTISING

Mai jos ți-am pregătit o listă cu toate aspectele esențiale de luat în calcul atunci când adopți o pisică:

Angajamentul și timpul tău disponibil

A avea un animal de companie este asemănător cu a avea un bebeluș: trebuie să-ți faci timp să-l îngrijești, să-i oferi iubire, să-i cumperi de mâncare și să ieșiți împreună la o plimbare. Și este bine cunoscut faptul că pisicile au nevoie de afecțiune și atenție aproape tot timpul - sau când vor ele.

Trebuie să te gândești clar dacă ai timp să satisfaci sau nu nevoile de bază ale pisicii tale.

ADVERTISING

Starea de sănătate

Fie că este vorba de un adăpost sau de un crescător, fie de o crescătorie de pisici, este esențial să verifici mai întâi condițiile de sănătate ale pisicii. Pentru a face acest lucru, verifică carnetul de sănătate al patrupedului și întreabă stăpânul despre diferite antecedente.

Interesează-te care sunt problemele comune de sănătate ale pisicilor ca să știi cum să te organizezi atunci când adopți viitorul membru de familie. Asemănător oamenilor, animalul de companie va avea nevoie de vizite regulate la medicul veterinar, în special în primele 3-4 luni de viață pentru încheierea schemei de vaccinare.

ADVERTISING

Resurse financiare și cheltuieli

Înainte de a adopta o pisică, trebuie să iei în considerare dacă dispui de resurse financiare suficiente. Pentru că vei avea nevoie de un buget special care să acopere accesoriile pentru pisici, mâncarea premium, vizitele la medicul veterinar și, în cazul în care călătorești de mai multe ori pe an, hotelul de pisici la care va fi cazată.

Pentru că pisica va deveni noul membru al familiei, va avea nevoie de aceeași îngrijire pe care ți-o oferi sau o oferi celorlalți. Deci, gestionarea cheltuielilor generale este importantă.

Alte animale din locuință

Dacă ești înconjurat de animale de companie în propria locuință, trebuie să te gândești la temperamentul fiecăruia și cum introducerea unei pisici în familie va influența dinamica acestora. Prezența unui câine o poate face anxioasă în primele zile sau săptămâni și, în acest caz, va trebui să oferi mai mult din timpul tău pentru integrarea pisicii.

Prezența unei alte pisici mai în vârstă o poate face să se simtă protejată. În schimb, pisica ta s-ar putea să evite noul membru la început pentru că va crede că este un pericol. Este asemănător copiilor care iau parte la nașterea surorii/fratelui - cred că părinții nu le vor mai oferi aceeași atenție ca înainte.

Gândește-te la aceste aspecte și pregătește-te cu mult înainte de a aduce acest animal de companie adorabil în casa ta. Asigură-te că gestionezi eficient cheltuielile și timpul pentru a oferi întreaga atenție îngrijirii pisicii tale.