Indiferent că ne referim la bucătari cu renume internațional sau la gospodine iscusite, alcoolul este întotdeauna un ingredient special care oferă o aromă aparte, specială și intensă mâncării. Dacă vrei să gătești ceva sofisticat și diferit, să-ți impresionezi soțul sau prietenii, citește acest articol și află care sunt cele mai folosite băuturi alcoolice în arta culinare, dar și care sunt cele mai îndrăgite preparate pe bază de alcool.
Cele mai folosite băuturi alcoolice în rețete culinare
În bucătăriile de pe tot globul sunt folosite cu succes în rețetele culinare numeroase băuturi alcoolice. Printre acestea se află și:
- Vinul – pentru că este una dintre cele mai vechi băuturi din lume, vinul este folosit în numeroase rețete deoarece oferă arome desăvârșite preparatelor din carne, legume și dulciuri.
- Berea – este folosită mai ales în rețetele de prăjituri pentru creșterea aluaturilor. Înainte de a alege tipul de bere potrivit( blondă, brună, din grâu, etc.), urmărește cu atenție rețeta pentru că fiecare tip de bere are gusturi și arome specifice.
- Rom – romul este recunoscut pentru esența sa unică. Aceasta intensifică gustul și savoarea preparatelor.
Citește în continuare pentru a afla două dintre cele mai populare rețete care conțin bauturi alcoolice.
Penne cu vodcă și somon
Pe cât sună de complicat, pe atat este de simplă această rețetă. Așadar, pentru un prânz sau o cină delicioasă, ai nevoie de:
- 200 g penne
- 50 g somon afumat
- 30 g un
- O ceapă
- 50 ml vodka Absolut
- 4 roșii cherry
- 10 ml smântână de gătit
Mod de preparare:
Începe prin a pune pastele la fiert, iar între timp poți pregăti sosul. Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit în unt. După ce aceasta a devenit sticloasa, pune și fâșiile subțiri de somon. Când acestea încep să se prăjească, stinge totul cu 50 ml de vodcă.
Când începe să se evapore, pune rosiile cherry și smântâna lichidă. Amestecă bine, iar când pastele sunt fierte, scurge-le de apă și adauga-le în tigaie. La final, decorează mâncare cu puțin pătrunjel.
Înghețată cu vin roșu
Înghețata cu vin roșu este perfectă pentru vară și pentru oamenii care vor să guste ceva nou și accesibili. Pentru asta ai nevoie de:
- 300 ml vin roșu dulce
- 100 ml lapte
- 130 g zahăr brun
- aproximativ o lingură și jumătate de miere
- o lingură de zahăr alb
- 2 galbenusuri
- 125 g unt
- 125 g brânză mascarpone
Mod de preparare:
Amestecă bine crema de brânză mascarpone cu gălbenușurile și lingura de zahăr alb până vei obține o cremă. Toate celelalte ingrediente trebuie să le pui pe foc, într-o oală în care să amesteci aproximativ 10 minute încontinuu.
Cele mai bune și accesibile băuturi alcoolice le găsești la FineBar.ro așa că acum este momentul perfect pentru a te apuca de gătit.