Ai jucat vreodată un bilet la pariuri în sistem? Iată cum funcționează!

Ai jucat vreodată un bilet la pariuri în sistem? Iată cum funcționează!

Biletele la pariuri sportive se împart în două categorii principale: single (cu o singură selecție) și de tip acumulator (cu mai multe selecții). La rândul lor, biletele de tip acumulator sunt simple, în sistem și cu baze.

Pariurile în sistem sunt cele mai populare dintre cele de tip acumulator, întrucât oferă o „marjă de siguranță”. Numărul de combinații posibile depinde de numărul selecțiilor de pe bilet. De exemplu, la Unibet online, un bilet cu patru selecții are 4 combinații simple (1/4), 6 combinații duble (2/4), 4 combinații triple (3/4), una cu 4 selecții și 11 combinații Yankee.

ADVERTISING

Dacă nu ai jucat niciodată un bilet în sistem, poate că nu ai înțeles mare lucru din ce am scris mai sus. Tocmai de aceea vom explica mai jos fiecare opțiune dintre cele enumerate.

Așadar, să presupunem că vrei să plasezi un pariu cu următoarele patru selecții:

  • Farul Constanța vs FC Botoșani 1 – cotă 1.70
  • CFR Cluj vs Chindia Târgoviște 1 – cotă 1.55
  • FC Argeș vs Rapid 2 – cotă 2.30
  • FCSB vs CS Mioveni 1 – cotă 1.38

După ce ai pus toate selecțiile pe biletul virtual, în partea superioară a acestuia apar trei butoane: simple, combinație și sistem. Dacă dai click pe „sistem”, sub cele patru meciuri apar toate opțiunile menționate. În dreptul fiecărei opțiuni este o casetă în care poți completa miza per combinație. În cazul în care optezi pentru sistem 1/4, atunci trebuie ca măcar o selecție din cele patru să fie câștigătoare pentru ca biletul să nu fie pierzător.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt patru combinații posibile pentru acest sistem. Dacă în dreptul lui completezi suma de 2 lei, miza totală va fi 8 lei (2 x 4). Câștigul potențial este suma câștigurilor aduse de fiecare selecție câștigătoare. Dacă toate cele patru meciuri ies, câștigul total este (1.70 x 2) + (1.55 x 2) + (2.30 x 2) + (1.38 x 2) = 13,86 lei.

În cazul în care alegi să joci un sistem 2/4, trebuie ca măcar două dintre cele două selecții să fie câștigătoare pentru a nu pierde toată miza. Nu are importantă care selecții ies. Doi lei mizați pe fiecare combinație înseamnă o miză totală de 12 lei și un câștig potențial maxim de 35,54 lei. Sistemul 3/4 are tot 4 combinații posibile, așadar plătești o miză totală de 8 lei pentru 2 lei per combinație. 

ADVERTISING

Sistem Yankee înglobează sistemele 2/4, 3/4 și 4/4. Așadar, în total sunt 11 combinații posibile. Pentru obține un câștig, cel puțin două selecții să iasă, iar valoarea câștigului depinde de numărul de pronosticuri corecte. 

Alte sisteme care pot fi jucate pe bilete

Trixie – pui pe bilet trei selecții, din care se vor forma patru pariuri: trei pariuri combinate de doi și un pariu combinat de trei. Pentru a câștiga, cel puțin două pronosticuri trebuie să fie corecte.

Super Heinz – pui pe bilet șapte selecții, din care se formează 120 de pariuri: 21 de pariuri combinate de două, 35 de pariuri combinate de trei, 35 de pariuri combinate de patru, 21 de pariuri combinate de cinci, 7 pariuri combinate de șase și un pariu combinat de șapte. Pentru a obține un câștig cel puțin două pronosticuri trebuie să fie corecte.

Lucky 31 – pui pe bilet cinci selecții, din care se vor forma 31 de pariuri: un pariu unic, zece pariuri combinate de doi, zece pariuri combinate de trei, cinci pariuri combinate de patru și un pariu combinat de cinci. Pentru a obține un câștig, cel puțin un pronostic trebuie să fie corect.