Activități sportive pentru începători - Ce poți face la sală dacă vrei să te repui în formă

Activități sportive pentru începători - Ce poți face la sală dacă vrei să te repui în formă

Atunci când corpul strigă după o schimbare, ar fi bine să îl asculți. Nu de alta, dar dacă vrei să eviți apariția oboselii cronice (burnout, cum i se mai spune), ar fi ideal să faci câteva schimbări benefice pentru viața ta, cum ar fi, mersul la sală. În rândurile ce urmează poți descoperi câteva recomandări care ar putea să te ajute atunci când te apuci sau reapuci de sală pentru a te repune pe picioare.

Ce exerciții să faci la sală de fitness și cum să revii în formă? 

  • Banda de alergat

Primele zile la sala de fitness sunt mai grele, mai  ales atunci când a trecut ceva vreme de când nu te-ai mai antrenat. Poți începe cu ceva ușor, așa  cum este banda de alergat. Îți poți face încălzirea cu cel puțin 20-30 de minute pe sesiune, să vezi cum stau lucrurile cu mersul pe jos, dar controlat. 

ADVERTISING

În plus, poți continua și acasă asemenea activități fizice, dacă vezi că îți plac și îți fac bine. De exemplu, poți achiziționa o bandă de alergat de pe Altex.ro dintr-o categorie ofertantă, nu înainte de a citi instrucțiunile și specificațiile tehnice.

  • Greutăți

Și greutățile pot fi pe lista ta dacă începi să te duci la sală și vrei să te repui în formă. Poți începe cu ganterele de 2,5 kilograme pentru a pune în mișcare brațele. Sunt o mulțime de exerciții ce pot fi făcute, iar dacă le faci în oglindă, poți vedea dacă le efectuezi corect. Însă dacă ai dubii în această privință, un monitor de la sală te poate ajuta.

ADVERTISING
  • Exerciții pentru  picioare

La o sală de fitness ai o grămadă de aparate cu care te poți juca la început. Cele destinate exercițiilor pentru picioare se pot folosi o dată pe săptămână, dacă vrei să frecventezi sala mai des și să îți faci un program. Încearcă să nu faci totul din prima pentru că febra musculară ar putea să te dea peste cap.

  • Bicicleta

La sală poți face și cycling sau bicicletă, o activitate fizică destul de interesantă și utilă pentru cei care vor să își recapete formele de altă dată sau pur și simplu să își mențină silueta. Și în acest caz este recomandat ca exercițiile de acest gen să se realizeze cu moderație, nicidecum la viteză maximă pentru că nu ai cum să te pui pe picioare de la prima sesiune.

ADVERTISING
  • Yoga

Multe săli de fitness oferă clienților săi și ore de yoga. Cu exerciții moderate și concentrare pe modul de a respira, yoga este recomandată cu precădere celor în căutare de activități fizice moderate sau care nu necesită un efort deosebit. 

Pe de altă parte, yoga ajută foarte mult la relaxare. Practicată în mod constant, yoga aduce beneficii deosebite organismului și mai mult decât atât, rezultatele se vor vedea negreșit în timp.

Așadar, aceste recomandări de activități sportive se pot desfășura fără probleme la sală de fitness dacă vrei să revii în formă și să pui un pic pauză nebuniei și stresului zilnic. Sănătatea ar trebui să fie pe primul loc și tu ești cel care poate lua atitudine în acest sens.