9 branduri pentru cei mai cool blugi

9 branduri pentru cei mai cool blugi

„It’s a denim world” este o expresie de care cu siguranță ai auzit până acum, fie în revistele de modă internaționale, fie pe site-urile celebre de fashion. Și nu este de mirare, căci blugii și articolele vestimentare din denim reprezintă în prezent o adevărată declarație de stil, indiferent că sunt integrați în ținute casual, smart-casual sau streetwear. 

Fiind o inovație în moda anilor 1850, jeanșii au devenit rapid unele dintre itemurile preferate ale pasionaților de modă. Confortul, diversitatea de modele și stilurile sunt doar câteva dintre caracteristicile care au transformat denimul în cel mai popular material pe scena modei. Dacă îți plac blugii la fel de mult ca și nouă, te invităm să descoperi în rândurile următoare o listă cu branduri de la care poți achiziționa cei mai cool blugi. 

Levi’s

Brandul Levi’s (Levi Strauss & Co Jeans) fabrică, poate, unele dintre cele mai cool modele de blugi pentru femei, bărbați și copii. Această companie deține mărcile Levi’s, Dockers și Signature, oferind o selecție variată de jeanși, dar și alte articole din denim, perfecte pentru ținutele de zi cu zi. Dacă ești în căutarea unor blugi chic, rezistenți, croiți cu atenție la detalii și din materiale de calitate, poți căuta brandul Levi's în Outlet Militari

ADVERTISING

American Eagle 

American Eagle Outfitters, cunoscut sub numele de American Eagle, e un brand de îmbrăcăminte extrem de popular în America, fiind fondat în anul 1977 de către Jerry și Mark Silverman. Acest brand american vizează piesele din denim pentru liceeni și studenți, însă a câștigat popularitate și în rândul adulților. Unele dintre cele mai populare produse ale mărcii sunt blugii, în special modelele cu talie joasă, blugii skinny, blugii cu talie înaltă și blugii evazați. 

Wrangler 

Cunoscut ca unul dintre cele mai cool branduri americane de blugi, Wrangler este un adevărat simbol american. Istoria acestei mărci a început atunci când Blue Bell, o fabrică ce confecționa articole din denim și-a propus să creeze perechi de blugi cu cinci buzunare. Printre caracteristicile iconice ale blugilor Wrangler se numără buzunarele adânci, eticheta atașată pe buzunarul stâng, nasturele cu sigla brandului și multe altele.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Gap

Fondat în anul 1969 de către Donald și Doris Fisher, brandul Gap a trecut testul timpului pentru mai bine de jumătate de secol. În prezent, această marcă este una extrem de populară în rândul bărbaților, femeilor și copiilor, cu atât mai mult în ceea ce privește blugii. Dintre cele mai populare și mai cool modele de jeans ale brandului enumerăm Gap Mid-Rise Classic Straight Jeans și Gap Mid-Rise Skinny Jeans. 

Guess 

Alături de frații săi, Georges Marciano a lansat colecția Guess Jeans în America, în anul 1981. La vremea respectivă, blugii unisex erau cele mai populare modele. Ulterior, aceștia au împrumutat un anumit tip de prespălare a jeanșilor, cu model marmorat. Apoi, la finalul anului 1981, brandul Guess a lansat sub semnătura lui Marciano blugii săi prespălați, uzați, cu un triunghi roșu aplicat și un fermoar lateral, care se deschide în sus, la gleznă. Guess a rămas unul dintre cele mai populare branduri de blugi și a fost primul care a creat jeans de designer. 

ADVERTISING

Tommy Hilfiger 

Creat de Tommy Hilfiger, brandul Tommy Jeans este cel care a transformat blugii de tâmplar într-o imagine emblematică a mărcii. Ceea ce face modelele de jeans Tommy atât de cool este faptul că Hilfiger a menținut separat liniile sale de modă, unele dintre acestea fiind axate pe haine casual, altele pe haute couture. În prezent, Tommy Jeans popularizează blugii baggy fit, în stil utilitar, modelele de blugi trei sferturi cu talie înaltă, dar și cei tratați cu acid. 

Calvin Klein 

Calvin Klein a introdus pentru prima dată în 1974 blugii obișnuiți ca blugi de designer și i-a transformat dintr-un articol vestimentar casual, într-un adevărat cult al stilului. Faima brandului a venit la mijlocul anilor ‘80, când Calvin Klein a prezentat prima colecție unisex. Dintre cele mai renumite modele enumerăm blugii skinny cropped ankle, blugii drepți colorblock și blugii slim drepți, cu talie înaltă și cu talie medie.

Armani Jeans 

Dacă dorești să investești un buget generos într-o pereche de blugi, atunci cu siguranță vei găsi modelele preferate de jeans la Armani. Îmbrăcămintea designerului este recunoscută pentru costumele de lux, însă și jeanșii săi sunt printre cei mai căutați. Dintre cele mai populare modele ale sale menționăm blugii din bumbac twill, în stil slim fit. 

Diesel 

Și Diesel este una dintre acele branduri scumpe de blugi, însă care-și merită investiția. Acest prestigios brand italian, fondat de Renzo Rosso, reprezintă stilul grunge, atât de popular în anii 1970. Dintre cele mai cool modele de jeans marca Diesel amintim de blugii skinny și blugii uzați, rupți sau cu franjuri. Alături de jeans, brandul se concentrează și pe vânzarea gecilor de blugi, populare în rândul bărbaților și femeilor.  

Acum că ai descoperit care sunt câteva dintre cele mai populare branduri de blugi cool, tu pe care dintre ei ți i-ai dori în garderobă?