6 recomandări de adăugat pe lista de lecturi pentru 2022

Fiecare început de an este un bun prilej să faci mici schimbări care să te ajute să te dezvolți la nivel spiritual, emoțional sau intelectual, iar lectura este una dintre modalitățile care poate înlesni acest proces. În plus, este de dorit să-i încurajezi și pe copii să citească, mai ales că această activitate îi va ajuta să crească frumos și să obțină rezultate școlare mult mai bune. Prin puterea exemplului, copiii pot deveni adulți care, la rândul lor, vor citi. 

Fie că ești în căutarea unor titluri pe care să le adaugi pe lista de lecturi pentru anul 2022, fie că ai nevoie de inspirație pentru a alege cărțile pe care să le citești în concediu, ți-am pregătit câteva recomandări de care să ții cont când îți vei alege următoarele lecturi:

ADVERTISING

Literatura modernă și contemporană

De pe lista de lectură pentru anul 2022, nu trebuie să lipsească operele care fac parte din literatura modernă, precum cartea Maestrul și Margareta scrisă de autorul Mihail Bulgakov, care la momentul publicării a șocat întreaga lume prin tema abordată, și nici operele scrise de autori contemporani precum: Dan Brown, Jojo Moyes, Mircea Cărtărescu sau Doina Ruști. Pentru un aport cât mai mare de cunoștințe, îți recomandăm să alternezi operele autorilor străini cu cele ale autorilor români, pentru a observa diferențele în ceea ce privește temele abordate. Romanele sunt, în general, ușor de parcurs și te ajută să îți îmbunătățești vocabularul, să-ți dezvolți imaginația și cultura generală.

ADVERTISING

Biografii, memorii sau jurnale

Cele mai intime trăiri și gânduri ale marilor personalități ale lumii se regăsesc în filele cărților de memorii și jurnale, lectura acestora fiind o bună modalitate de a învăța de la idolii tăi. Romanul autorului Marcel Proust, În căutarea timpului pierdut, publicat la începutul secolului XX este cel mai lung roman din lume și este recunoscut, atât pentru dimensiune, cât și pentru tema acestuia, memoria involuntară, fiind totodată și un bun exemplu despre cum poți încerca să scrii biografia vieții tale, acesta reprezentând și unul dintre cele mai faimoase exerciții terapeutice. Așadar, nu ezita să adaugi pe lista de lecturi a anului 2022 și poveștile de viață ale personalităților pe care le apreciezi și, de asemenea, alte romane biografice. 

ADVERTISING

Cărți de dezvoltare personală

În ultimii ani, cărțile din categoria dezvoltare personală s-au bucurat de atenția publicului larg, acestea oferind cititorilor noi modalități prin care pot ajunge la cea mai bună versiune a lor. În funcție de nevoile pe care le ai și de obiectivele pe care ți le-ai stabilit pentru noul an, ai la dispoziție numeroase cărți de dezvoltare personală care vin în sprijinul tău și care îți oferă diverse trucuri astfel încât să obții rezultatele dorite. De la metode prin care să comunici mai eficient cu ceilalți și până la tehnici care te ajută să scapi de obiceiurile nocive, cărțile de dezvoltare personală nu trebuie să lipsească de pe lista de lecturi din acest an. 

Cărți polițiste, thrillere și romane psihologice

Oricând dorești să pleci într-o aventură, chiar din confortul propriei tale case, citește cărți polițiste. Pline de mister, aventură și personaje ce îți vor da fiori și ale căror comportamente te vor șoca, romanele thriller și psihologice te vor ține cu sufletul la gură în așteptarea deznodământului. Perfecte pentru acele seri când vrei să te relaxezi ori pentru perioadele în care ești în vacanță, cărțile polițiste sunt, în continuare, unele dintre cele mai apreciate, așadar, oferta din care poți alege este una diversă. 

Cărți în limba engleză

În funcție de nivelul tău de cunoștințe în limba engleză, lectura acestor cărți te poate ajuta să îți îmbogățești bagajul de cuvinte, memoria și îți va crește nivelul de înțelegere și comunicare în limba engleză. Pe site-ul anticariatului online, Târgul Cărții găsești cărți în limbi străine, dar și dicționare și cursuri care să te ajute să poți citi în voie orice titlu dorești, scris în limba maternă. Astfel, ai posibilitatea să te bucuri și de operele care nu au fost încă traduse. 

Cărțile de hobby

Când ai o pasiune căreia vrei să îi dedici timp, cărțile din categoria hobby îți pot fi de un real ajutor și îți vor oferi noi trucuri, inspirație, informații etc. Lectura cărților de hobby te relaxează și pot contribui la dobândirea unor calificări ori chiar obținerea unor venituri suplimentare. 

Specialiști din diverse ramuri ale științelor recomandă să citești cel puțin 10 minute în fiecare zi, dacă vrei ca lectura să-ți aducă cât mai multe beneficii. Cititul este, în continuare, cea mai utilă metodă de a te relaxa, de a dobândi noi cunoștințe și de a evolua pe toate planurile.