6 motive pentru care merită să ai acasă o mașină de cusut electrică

6 motive pentru care merită să ai acasă o mașină de cusut electrică

O mașină de cusut electrică poate fi un produs excelent în orice casă. Știm că majoritatea văd importanța electrocasnicelor clasice, precum aparatul de cafea sau cuptorul, pe care le folosim zilnic. Dar, o mașină de cusut electrică este un aparat care te poate ajuta în diferite moduri, chiar dacă nu ești croitoreasă.

Pe lângă faptul că este o activitate foarte relaxantă, să coși la o mașină de cusut electrică îți poate aduce anumite beneficii, de exemplu îți poți transforma hainele vechi, poți crea meșteșuguri minunate și îmbunătăți abilitățile motorii, totul în confortul casei tale.

Multe persoane cred că cusutul este dificil, dar adevărul este destul de departe de această prejudecată. Cusutul nu este atât de dificil pe cât pare, mai ales dacă folosești o mașină de cusut electrică. Tot ce trebuie să faci este să înfilezi ața, apoi să pornești mașina de cusut.

ADVERTISING

Manualul cu instrucțiuni te va ajuta să înțelegi exact cum funcționează dacă este prima dată când folosești o mașină de cusut. De altfel, dacă ai mai experimentat cusutul la mașină, atunci îți va fi foarte ușor, deoarece modelele noi de mașini de cusut electrice sunt atât de intuitive încât nu ai nevoie să cercetezi prea mult. În plus, există o mulțime de tutoriale dedicate exact primilor pași în folosirea unei mașini de cusut electrice. 

Acum că ai înțeles de ce cusutul nu este o sarcină provocatoare, vrem să-ți spunem motivele pentru care merită să ai acasă o mașină de cusut electrică:

1. Economisești bani

Cunoașterea unui croitor bun care poate face magie cu hainele tale poate fi un mare avantaj, dar este unul care te costă. Dar, având propria mașină de cusut electrică, costul acestor mici ajustări vestimentare nu va mai exista, iar dacă vorbim de multe intervenții de acest gen, atunci probabil că îți dai seamă că lunar poate înseamna economisirea unei sume semnificative.

masina-de-cusut

Învățarea cusutului la mașina de cusut electrică contribuie la economisirea banilor, deoarece nu trebuie să cumperi haine noi de fiecare dată când se rupe un tiv, când trebuie să pui un fermoar sau când vrei să micșorezi o haină prea largă. În plus, îți poți îmbunătăți garderoba și le poți personaliza cosând elemente decorative cu aspect scump precum cristalele Swarovski.

ADVERTISING

Dar ce spui de a crea anumite decorațiuni pentru casă personalizate cu stilul de design preferat? Acest lucru te va ajuta să economisești o mulțime de bani, deoarece știm cu toții ce prețuri au produsele de decorare a casei.

2. Creezi propriile decorațiuni de casă

Cu o mașină de cusut electrică îți poți personaliza interiorul casei creând decorațiunile textile potrivite preferințelor tale, deoarece găsirea de perdele, draperii, lenjerii și pernuțe exact așa cum dorești este de cele mai multe ori imposibilă. Astfel, îți alegi materialul dorit iar apoi pornești în crearea unor piese personalizate care să se potrivească casei tale și să dea un farmec aparte.

3. Te relaxezi

Cusutul este un hobby de care poate beneficia casa, familia, prietenii, dar și tu. Este dovedit că pentru mulți adulți, croitul și cusutul de mână sau la mașina de cusut poate fi liniștitor, relaxant, chiar terapeutic, și poate fi un mod pozitiv de a gestiona stresul.

ADVERTISING

Învățarea gestionării stresului poate duce la reducerea anxietății și a sentimentelor negative. Mai mult decât atât, având un hobby cum ar fi cusutul te poate face să te simți calmă și fericită pe măsură ce vei petrece timpul liber într-un mod productiv și creativ.

Cusutul îți menține mintea activă, pe măsură ce înveți în mod constant creând un nou proiect. Să ai o minte activă, să îți faci planuri de noi proiecte, să creezi ceva ce îți place îți menține creierul sănătos, chiar și la o vârstă înaintată.

masina-de-cusut-electrica-casnica

4. Îți personalizezi vestimentația

Cusutul este una dintre modalitățile care îți permit să te exprimi prin creațiile tale. De la selectarea modelului și a țesăturii până la stabilirea detaliilor, fiecare aspect al acestei activități îți permite să fii creativ în timp ce îți realizezi propriile articole vestimentare. De asemenea, personalizarea hainelor este un lucru cu care te poți mândri, deoarece creațiile proprii te pot ajuta să te distingi de restul.

Nu mai vorbim de faptul că îți poți modifica hainele pe care le cumperi din magazin și nu îți vin tocmai așa cum ți-ai dori. Probabil și ție ți s-a întâmplat de mai multe ori să vezi un articol de îmbrăcăminte care arăta grozav pe umeraș, dar care ție nu îți venea deloc bine. Un pic prea mare într-un loc, dar se potrivea bine în alte locuri, tivul părea neuniform sau bretelele erau prea lungi.

Cu abilitățile de bază în cusut, toate aceste probleme simple de croitorie pot fi abordate acasă dacă ai o mașină de cusut electrică. Abilitățile tale de croitorie pot fi utile în special dacă ai copii mici. Posibilitatea de a le modifica hainele, de a le repara sau de a le face costume de serbare este una dintre cele mai avantajoase metode de economisire, dar și de personalizare.

5. Susții sustenabilitatea mediului

În general, industria confecțiilor este una mare producătoare de deșeuri textile. Știai de exemplu că hainele reprezintă un procent important din deșeurile care poluează pământul? Multe dintre ele conțin fibre sintetice, care se degradează extrem de lent. Ca să nu mai vorbim că producția unor țesături produce o serie de subproduse chimice.

Așadar, dacă ești interesată de reciclarea și refolosirea materialelor textile și transformarea hainelor vechi în produse noi, contribui practic la diminuarea amprentei ecologice cumpărând mai puține haine și mărind durata lor de viață utilizabilă.

masina-de-cusut-electrica-avantaje-1

6. Poate deveni o activitate de familie

Dacă ai un copil pasionat de domeniul fashion, achiziționarea unei mașini de cusut poate fi o investiție pe termen lung. În primul rând, puteți transforma croitul și cusutul într-o activitate pe care o puteți face împreună în timpul liber. Mulți copii adoră proiectele practice care le permit exprimarea creativă, în plus vor vedea cum propriile lor acțiuni pot produce rezultate de calitate.

Lucrul împreună la proiecte simple de cusut poate fi o modalitate excelentă de a consolida relațiile, de a crește abilitățile de comunicare și de a construi stima de sine a copilului. Bineînțeles că în funcție de vârsta copilului trebuie să monitorizați copiii când folosesc instrumente ascuțite.

Înainte de a coase la mașina de cusut electrică, folosirea materialelor care pot fi cusute cu un ac bont poate fi un bun punct de pornire. Și puteți oferi orice ajutor pare necesar pentru tăierea pieselor.

A face o pernuță decorativă, a coase o rochie simplă de păpușă sau a-și face propria eșarfă poate ajuta la umplerea timpului liber într-un mod creativ, cu altceva decât televizor, telefon și social media sau jocuri video.