6 idei de amenajări pentru interiorul casei tale

6 idei de amenajări pentru interiorul casei tale

Pentru a beneficia din plin de confortul și relaxarea pe care trebuie să ți le ofere propria locuință este important să acorzi o atenție sporită felului în care amenajezi interiorul. Nu este neapărat nevoie să alegi un stil anume și să te încadrezi în rigorile acestuia, însă trebuie să ții cont de niște detalii general valabile.

Pe baza acestor detalii, îți vom sugera în cele ce urmează câteva idei de amenajare, pe care te încurajăm să le pui în practică.

„Înalță” tavanul cu ajutorul mobilierului

Dacă nu ți-ai construit singur casa, este posibil ca încăperile să nu fie atât de înalte pe cât ți-ai dori, însă acest mic inconvenient poate fi remediat prin modul de amenajare a interiorului. Astfel, pentru a face camera să pară mai înaltă, poți folosi mai multe obiecte de mobilier cu profil redus, cum ar fi noptierele măsuțele pentru cafea sau comodele. Dacă acestea vor domina în încăpere, tavanul va părea mai înalt, amplificându-se astfel senzația de spațiu.

ADVERTISING

Totodată, corpurile de mobilier înalte și subțiri așezate lângă pereți vor atrage privirea în sus și vor crea aceeași senzație de tavan înalt.

Montează  panouri decorative

Deși din denumire ai putea deduce că rolul lor este strict decorativ, aceste articole pentru amenajări interioare au și importante utilități practice. Se folosesc în special în bucătărie, unde se montează în dreptul aragazului și chiuvetei. Rolul lor este acelea de a proteja pereții de stropii de apă și grăsime, înfrumusețând totodată aspectul bucătăriei. Sunt realizate din sticlă securizată pe care sunt imprimate imagini fotografice de înaltă rezoluție, care pot fi alese în funcție de preferințe. Panourile se lipesc ușor direct pe faianță, fiind foarte ușor de curățat și oferind mai multă luminozitate spațiului.

ADVERTISING

Folosește-te de oglinzi

Pentru că tocmai am pomenit de luminozitate, vom mai insista puțin asupra acestui aspect, care este la fel de important și în restul locuinței. Dacă locuința nu beneficiază de suficientă lumină naturală, poți remedia acest neajuns cu ajutorul uneia sau mai multor oglinzi. Datorită reflexiei, o oglindă mare va face orice încăpere să pară mai luminoasă, amplificând totodată senzația de spațiu. De aceea, o astfel de soluție este foarte eficientă în cazul camerelor, mici însă nu există nicio regulă care să rezume utilizarea oglinzilor doar  în aceste spații.

Alege un element care să iasă în evidență

O bună idee pentru a atrage atenția asupra fiecărei încăperi din locuință este folosirea unui element care să iasă ușor în evidență. Poate fi orice, de la un obiect de mobilier impunător, la un obiect decorativ deosebit sau un covor în culori aprinse. Obiectul respectiv trebuie să le eclipseze pe toate celelalte din încăpere, păstrând însă proporțiile și limitele bunului gust.

ADVERTISING

Apelează la efectele cromatice

Culorile îndeplinesc și ele un rol important în amenajarea locuinței, având capacitatea de a modifica percepția asupra spațiului interior. Astfel, culorile calde pot face spațiile largi să pară mai înguste și mai intime, în timp ce culorile reci sporesc senzația de spațiu. Din acest motiv, în camerele mici trebuie să utilizezi preponderent culori reci, în timp ce în living sau în dormitor poți folosi culori calde, pentru a crea un ambient mai plăcut.

Folosește același stil pentru toate încăperile

Dacă te-ai decis să amenajezi interiorul într-un stil anume, acesta trebuie să se regăsească în toate încăperile. Oricât de bine ar arăta, nu poți amenaja bucătăria în stil rustic și baia în stil modern, în timp ce livingul oferă un original decor vintage. Trebuie să decizi ce stil se potrivește cel mai bine locuinței tale și să găsești soluții pentru a-l adapta fiecărei camere, iar dacă ești în dilemă, nu ezita să apelezi la sfaturile unui specialist în design interior.

Toate aceste idei sunt ușor de pus în practică și sperăm că îți vor fi de mare ajutor în amenajarea locuinței la care visezi.