5 obiecte pentru savurat whisky pe care trebuie să le ai

5 obiecte pentru savurat whisky pe care trebuie să le ai

Dacă ești un fan al băuturilor rafinate, atunci știi că există o întreagă varietate de obiecte concepute pentru a te ajuta să savurezi whiskey-ul așa cum trebuie. Bineînțeles, îl poți consuma oricum dorești, însă specialiștii în băuturi spirtoase au anumite recomandări pentru a face experiența una deosebită, fie că sărbătorești ceva anume sau vrei doar să te relaxezi după o zi lungă și încărcată. Hai să vedem împreună cum poți transforma băutul unui pahar de whisky în ceva de neuitat!

Fii un adevărat băutor de whisky în 5 pași simpli

1. Un decantor de whisky

Acesta este un must have pentru orice băutor care apreciază aromele whisky-ului. Scopul decantorului este să păstreze aromele tăriei pe care o pui în el la fel de proaspete ca și cum ar fi rămas în sticla originală. Asigură-te că decantorul este perfect curat înainte să torni băutura, lasă câțiva centimetri liberi până la dop și bucură-te de whisky-ul tău ca nou chiar și câțiva ani de acum încolo.

ADVERTISING

2. Pahare pentru whisky

Mulți cred că paharele speciale pentru whisky doar arată drăguț, însă adevărul este că ele au și un scop practic. Forma lor, de obicei scurtă, cu baza și gura largi și cu fundul gros, te ajută să savurezi mai bine aromele și să pui atâta gheață cât este necesar. Un pahar mai lung, de exemplu, nu ar putea susține gheața necesară sau ar dilua prea mult aroma whisky-ului.

3. Un butoiaș

Cu toții știm că whisky-ul se maturează în butoaie de diferite mărimi și materiale, iar acestea ajung să influențeze rezultatul final. Dacă ai ocazia, încearcă să cumperi whisky direct într-un butoiaș. De-a lungul timpului, când îl vei consuma, vei vedea că aroma rămâne la fel de intensă sau chiar mai pronunțată decât la început, ceea ce îți va oferi o experiență deosebită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

4. Cuburi din metal sau piatră

Chiar dacă sunt mai rar întâlnite la noi în țară, cuburile din metal sau piatră sunt foarte populare printre băutorii de whisky. Marele lor avantaj este că vor reuși să îți răcească băutura din pahar fără să o dilueze, păstrându-i astfel aroma intactă, exact așa cum a dorit producătorul. Mai mult, îți permit libertatea de a alege exact la ce temperatură vrei să bei, fie că preferi băutura rece ca gheața sau doar puțin mai rece decât temperatura camerei. Nu uita și de faptul că vor arăta foarte elegant în pahar!

ADVERTISING

5. Un whisky de calitate

Ultimul lucru pe lista unui băutor adevărat este... o sticlă de whisky de calitate! Nu trebuie să cheltui o mică avere pe o băutură, însă una de top nu va fi foarte ieftină. Recomandarea noastră este să cauți o sticlă de whisky care se încadrează în bugetul tău pe altex.ro, au o varietate foarte mare de brand-uri și arome și sigur vei găsi ceva pe placul tău. 

Așadar, dacă whisky-ul este cu adevărat pasiunea ta și îți place să îl savurezi, nu ezita să investești în obiectele descrise mai sus. Vor completa experiența de fiecare dată când vei dori să bei și te vor ajuta să diferențiezi tipurile de whisky prin faptul că păstrează aroma cât mai intactă. Noroc!