5 motive pentru care să porți ochelari de soare

5 motive pentru care să porți ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt un accesoriu chic și modern pe care multe persoane îi poartă atunci când doresc să adauge un element inedit ținutei lor sau atunci când merg la plajă. Însă, ochelarii de soare sunt mai degrabă o necesitate decât un simplu accesoriu de care să te poți lipsi. Descoperă de ce ar trebui să porți ochelari de soare în orice zi însorită sau chiar și iarna.

Protecție împotriva razelor ultraviolete

Razele ultraviolete nu sunt nocive doar pentru piele, ci și pentru ochi. Așadar, în zilele extrem de însorite, există riscul ca ochii tăi să aibă mult de suferit dacă nu primesc protecția necesară. Imediat după expunerea la soare, poți avea de-a face cu lăcrimarea ochilor, senzații de usturime sau înroșirea lor, însă radiațiile pot favoriza și apariția unor afecțiuni serioase, ca de exemplu cataracta.

ADVERTISING

Din această cauză, medicii oftalmologi recomandă purtarea unor ochelari de soare cu lentile cu protecție UV. Aceștia previn pătrunderea radiațiilor și asigură protecție pentru întreaga zonă a ochilor, așadar și pielea din jurul lor este în siguranță. Astfel, poți întârzia apariția semnelor îmbătrânirii premature, atât de vizibile în preajma ochilor.

Protecție împotriva vântului

Vântul puternic poate face foarte mult rău ochilor, contribuind la apariția iritațiilor și roșeții. În plus, acesta răspândește praful și impuritățile, care pot foarte ușor să intre în ochi, să îi rănească și să provoace infecții sau alte afecțiuni. Purtând ochelari de soare, vei crea o barieră protectoare care va preveni orice fel de corp străin din a ajunge în ochi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reglarea cantității de lumină

Razele soarelui pot cauza un adevărat disconfort și pot obstrucționa vederea într-o oarecare măsură. Acest lucru se întâmplă deoarece ochii se adaptează cu dificultate la lumina puternică. 

Însă, lentilele ochelarilor de soare filtrează razele solare și ajunge o cantitate mai mică din acestea la nivelul ochilor, astfel încât vederea să nu aibă de suferit și activitățile tale să nu fie perturbate. Din această cauză, este esențial să porți ochelari de soare în timp ce ești la volan.

ADVERTISING

Iarna, lumina este reflectată de către stratul de zăpadă, astfel încât devine foarte dificil să îți poți ține ochii deschiși. Din această cauză recomandăm purtarea ochelarilor de soare și în anotimpul rece.

Prevenirea durerilor de cap

Așa cum am menționat mai sus, ochii nu se pot adapta în mod complet la lumina foarte puternică. Atunci când mergi pe stradă și este foarte mult soare, ești nevoit să faci eforturi pentru a vedea cât mai bine, așa că vei avea tendința de a ține ochii doar parțial deschiși.

Acest lucru este foarte obositor și pune mare presiune pe mușchii din această zonă, care vor trebui menținuți încordați în mod constant. Din această cauză, apar deseori durerile de cap. Purtarea ochelarilor de soare va elimina acest efort depus asupra ochilor și, astfel, durerile de cap asociate cu acesta vor dispărea.

Adăugarea unui element inedit ținutei

Deși nu este un motiv la fel de important ca cele prezentate mai sus, nu putem omite faptul că ochelarii de soare sunt un accesoriu extrem de popular. Aceștia îți pot schimba complet aspectul fizic și pot fi o adiție foarte trendy pentru orice ținută.

Alege o pereche de ochelari de soare de calitate, cu lentile speciale, care să te ajute să arăți grozav în timp ce ochii tăi sunt complet protejați împotriva razelor UV și a prafului și impurităților. Ai la dispoziție numeroase designuri astfel încât să alegi exact modelul care ți se potrivește.