5 motive pentru care ar să alegeți bicicleta în detrimentul mașinii

5 motive pentru care ar să alegeți bicicleta în detrimentul mașinii

Descoperă beneficiile și avantajele utilizării unei biciclete în locul deplasărilor cu mașina!

Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să mergem cu bicicleta și pentru care aceasta activitate fizică să se regăsească în rutina noastră zilnică. Numai avantaje și beneficii de care ar trebui să profitam cu toții, de la mic la mare! Aproape toti oamenii au învățat să meargă pe bicicletă în copilărie și mulți iși amintesc cu drag de prima lor bicicletă, entuziasmul, adrenalina și bucuria primei ture cu bicicleta este greu de egalat! Așadar, indiferent că doriți să economisiți bani, să vă mențineți în formă sau vreți să contribuiți la protejarea mediului, în râdurile următoare vă prezentăm câteva motive întemeiate pentru care ar trebui să utilizați mai des bicicletaȚ

ADVERTISING

1. Este extrem de benefic pentru sănătatea noastră

Ciclismul este o modalitate excelentă de a ne îmbunătăți starea fizica și de asemenea, sănătatea inimii. Treizeci de minute de pedalat zi de zi sunt foarte benefice pentru sistemul cardiovascular. Ciclismul regulat îmbunătățește și stimulează fluzul sanguin, inima și plămânii. Toate aceste beneficii ajută la scăderea riscului de boli de inima, diminuând posibilitatea unui stop cardiac, accident vascular cerebral precum și ajutând în același timp la reglarea hipertensiunii arteriale.

2. Vă oferă o stare de bine

Cu cât vă simțiți mai bine și vă distrați făcând ceva, cum atât este mai probabil să continuați să faceți asta! Ca în orice activitate, dacă ceva nu vă place și nu vă aduce o stare de bine, veți găsi în final o modalitatea de a o evita, de a renunța! Orice pasionat de ciclism vă va spune, mai întâi de toate, că mersul pe bicicleta este distractiv și relaxant! Mulți oameni încep să meargă pe bicicletă pentru a ajunge la serviciu sau pentru a avea o activitate distractivă în weekend, cu cei mici, însă descoperind plăcerea de a pedala, ajung să o facă în mod constant, creând o rutină de care se bucură cât de mult pot!

ADVERTISING

3. Vă îndeamnă să descoperiți împrejurimile

Dacă obișnuiați să călătoriți cu mașina sau cu transportul public în fiecare zi, ruta era aceeași și poate niciodată nu vă abateți de la drumul obișnuit, îns utilizarea unei biciclete vă va indemna să explorați rute și drumuri noi, iar în traseele acestea veți putea descoperi locuri grozave. Veți fi plăcut surprins cât de multe oportunități există pentru a fi explorate, în apropierea casei sau în locații în care mașina nu poate ajunge.

4. Vă ajută să economisiți bani

Lăsând la o parte costul inițial al achiziționării bicicletei potrivite nevoilor și preferințelor dumneavoastră, și pe piață există o varietate de opțiuni de biciclete ieftine, mersul pe bicicletă este gratuit! Dacă obișnuiați să circulați cu mașina la serviciu, trecerea la bicicletă reduce la minimum cheltuielile de combustibil și vă oferă avantajul de a vă mișca mult mai rapid în traficul urban. În plus, mersul pe bicicletă reprezintă o activitate fizică ideală pentru a vă menține în formă, putând astfel să renunțați la abonamentul costisitor de la sala de fitness.

ADVERTISING

5. Ciclismul protejează mediul înconjurător

Ciclismul ajută la reducerea poluării aerului și a zgomotului! Optarea pentru deplasarea cu bicicleta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru mediul înconjurător, iar studiile arată că alegerea unei biciclete în locul unei mașini, chiar și pentru o singură deplasare pe zi, reduce emisiile de carbon cu 67%. Mersul pe bicicletă conserva șoselele și spațiile rezidențiale, oferind astfel oportunități pentru reducerea spațiilor betonate și extinderea zonelor verzi din mediile urbane.