5 idei de activități pe care le poți face cu copilul tău în zilele friguroase

5 idei de activități pe care le poți face cu copilul tău în zilele friguroase

Ca părinte, zilele ploioase și friguroase îți pot da bătăi de cap, pentru că asta presupune, de obicei, că nu puteți să petreceți prea mult timp afară, iar statul în casă poate fi, de multe ori, plictisitor pentru copil. 

De aceea, îți oferim astăzi câteva idei de activități pe care le poți pune în aplicare mai ales în anotimpurile friguroase și ploioase, când timpul petrecut afară se reduce considerabil și sunteți nevoiți să stați mai mult în interior. 

Pictați și desenați

O activitate distractivă pentru copii este, fără îndoială, cea care implică imaginația. Cu câteva coli de hârtie, pensoane și acuarele tempera, puteți petrece o după-amiază plăcută împreună, lăsându-vă imaginația să zboare. Pe lângă pictat, puteți inclusiv să desenați sau să combinați aceste două activități. 

ADVERTISING

Și cum e ultima lună de toamnă și se apropie sărbătorile, puteți să începeți să creați împreună decorațiuni de Crăciun, prin intermediul cărora să aranjați încăperile casei. Încurajează-ți copilul să fie cât mai creativ, sprijină-i ideile și lasă-l să își creeze propriile opere de artă, oricât de imperfect ar arăta. În timp, acestea vor deveni niște amintiri plăcute și unice pentru amândoi. 

Gătiți ceva gustos

Cu siguranță că, mai ales în zilele pe care copilul le va petrece mai mult în casă, inevitabil va apărea dorința să mănânce ceva gustos. Pentru a nu-i oferi dulciuri din comerț, propune-i acestuia să pregătiți împreună ceva dulce - biscuiți, clătite, diferite prăjituri. Nu trebuie să fie nimic alambicat, ci este important să gătiți împreună, să îl implici pe cel mic în această activitate și, la final, să se bucure de munca lui. 

ADVERTISING

De asemenea, dacă nu vrei să-i oferi ceva dulce, atunci puteți prepara împreună diferite rețete sărate, precum biscuiți, sărățele, diverse sandvișuri și nu numai. Nu va conta cât de aspectuos va arăta mâncarea, ci felul în care ați gătit împreună, felul în care ați potrivit și ales ingredientele, atmosfera creată în bucătărie în timp ce pregăteați ceva gustos. 

Jucați board game-uri

Copiilor, în general, le plac board game-urile, mai ales dacă acestea sunt potrivite vârstei lor. Achiziționează câteva jocuri de acest tip și petreceți timp împreună în felul acesta. 

Unele dintre ele pot fi cu adevărat utile și copiii pot învăța diferite lucruri de pe urma lor (de exemplu, există diferite jocuri de cultură generală, jocuri de îndemânare și nu numai). În plus, sunt distractive pentru întreaga familie, nu doar pentru copii.

ADVERTISING

Citiți împreună

Deși ar putea părea o activitate plictisitoare pentru cei mici, aceștia pot fi stimulați prin puterea exemplului. Stabiliți un anumit interval în care fiecare dintre voi să își aleagă o carte pe care o preferă și să citească, iar mai apoi să povestiți despre ceea ce ați citit, ce vi s-a părut mai interesant, ce ați reținut din carte. 

De asemenea, puteți să alegeți o singură carte și să o citiți împreună pe roluri, de exemplu, sau să stabiliți un număr de pagini pe care să-l citească fiecare, iar la final să discutați despre lectură și despre impresiile voastre în urma acesteia. 

Uitați-vă la un film

Nu în ultimul rând, un film animat este mereu o idee bună pentru un copil. Alegeți de comun acord o animație pe care să o vizionați și bucurați-vă de momentele petrecute unul cu celălalt. Puteți face popcorn și, de asemenea, puteți să vizionați filmul în timp ce savurați ceea ce ați gătit împreună cu ceva timp înainte.

Așadar, deși o zi petrecută în perimetrul casei poate părea destul de provocatoare și chiar plictisitoare, lucrurile pot fi diferite dacă organizați împreună diferite activități: de la gătit împreună, la pictat, desenat și creat decorațiuni pentru Crăciun. Cel mai important este să vă bucurați de momentele petrecute unul cu celălalt, să râdeți mult, să vă jucați și să vă creați amintiri de neuitat.