5 aspecte de care să ții cont când cumperi rochii lungi

rochii-lungi-jojofashion

Versatila rochie maxi vine la pachet cu o mulțime de avantaje, însă nu e o rochie pe care s-o poarte oricine. Chiar dacă avem libertatea de a ne alege hainele pentru orice destinație și aceste rochii sunt decente, comode și foarte practice în orice sezon, unele persoane pot fi dezavantajate din punct de vedere estetic. Cele mai mari dificultăți le întâmpina persoanele mignone care pot părea mai mici prin purtarea unei rochii maxii, dar chiar și mai plinuțe.

Așa că e mai mult decât indicat să fii atentă la ce tip de rochii lungi achiziționezi că să arăți sofisticat în cea mai nouă piesă a garderobei, indiferent de stil, formă, ocazie sau constituție.

ADVERTISING

Iată 5 criterii vitale pe care să le urmărești când achiziționezi rochii lungi.

  • Analizează lungimea

Ai găsit un model de care te-ai îndrăgostit și entuziasmul e atât de mare s-o vezi pe ține, s-o afișezi în fața tuturor cunoscuților și a trecătorilor de pe stradă, încât nu mai poți aștepta câteva zile sau ore până s-o adaugi în coșul de cumpărături? Pe lângă faptul că a te abține în a face o achiziție de moment s-ar putea transformă într-o alegere foarte înțeleaptă căci, îți poți da seama ulterior că nu aveai nevoie de respectivul articol sau că nu se potrivește stilului tău.

Dar dacă nu poți renunta la idee, aruncă un ochi peste ghidul de mărimi ca să-ți faci o idee referitoare la lungime. În cazul în care rochia trece de nivelul gleznei te poate face mai scundă, iar ca să ți se potrivească pe deplin poate fi necesar să o modifici.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • Asigură-te că forma rochiei este potrivită pentru constituția ta

Dacă vei alege o rochie largă, nu înseamnă că toate problemele tale și-au găsit răspuns, ci dimpotrivă. Chiar dacă ai anumite complexe privind mâinile, umerii, talia sau șoldurilor, acestea fiind doar câteva exemple, nu înseamnă că acestea sunt realiste sau că nu există o rochie maxi care să ți se potrivească. Când modelul ales se potrivește constituției tale, imperfecțiunile sunt ascunse, iar atuurile sunt evidențiate.

  • Începe cu o selecție de bază

Nu ai mai avut niciodată o rochie lungă, dar ți-o doreșți pentru confortul pe care ți-l oferă, libertatea de mișcare sau pentru feminitatea ei? Cel mai bine e să porneșți cu o selecție de baza astfel încât să descoperi ce stil ți se potrivește cel mai bine și să experimentezi modalitatea de accesorizare. Astfel vei putea observa și ce ți-ai dori să prezinte rochia aleasă - poate un decolteu mai adânc, rotund sau în V, un șliț, un detaliu extra la umeri sau la talie etc.

ADVERTISING
  • Alege-ți cu atenție materialul

Indiferent că alegi o rochie lungă sau scurtă, materialul va fi direct responsabil de senzația ta de confort, ba chiar și de aspectul rochiei. Dacă vrei să porți o rochie lungă în sezonul cald, ai nevoie de materiale vaporoase care să-i permită pielii tale să respire, cu atât mai mult dacă vorbim de o rochie amplă și bogată, cu multe straturi de material. În sezonul rece va trebui să mergi la polul opus unde să alegi o rochie dintr-un material dens prin care aerul trece mai greu sau care limitează transferul temperaturilor scăzute.

  • Potrivește-ți rochia cu momentul zilei

Analizând culoarea și modelul rochiei poți creea combinația perfectă în materie de stil referitoare desigur, la rochia aleasă. O rochie în nuanțe deschise acompaniată de un model vesel, se va potrivi perfect cu ocaziile din timpul zilei. Pentru seară poți alege imprimeuri și culori mai închise. Există și situații la care poți purta cu succes culori și imprimeuri clasice seară, ca și ziua de altfel, atâta timp cât te simți bine în pielea ta cu alegerea făcută.