3 sfaturi pentru a-ți ușura munca în bucătărie

3 sfaturi pentru a-ți ușura munca în bucătărie

Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care nu petrec prea mult timp în bucătărie și trebuie să caute informații despre cum se fierb ouale, ai ajuns unde trebuie pentru că am pregătit pentru tine câteva sfaturi utile despre cum îți poți ușura munca în bucătărie! Cu electrocasnicele potrivite, nu mai trebuie să fii chef pentru a-ți uimi musafirii cu preparatele pe care le gătești.

Investește într-o friteuză cu aer cald.

O friteuza cu aer cald poate fi cea mai bună investiție pe care o faci nu doar în bucătărie, ci și în sănătatea ta. Avantajele unui astfel de obiect electrocasnic sunt multiple: gătește mâncarea mult mai rapid, însă fără exces de ulei sau grăsimi. În plus, timpul scurt de gătire îți aduce și o economie substanțială de energie, deci și facturi mai mici. Poți face tot felul de preparate cu un air-fryer, de la cartofi prăjiți, la fripturi, chiar și pâine sau chifle. Tot ce trebuie să faci este să pregătești ingredientele, să le pui în recipientul friteuzei, să setezi programul și să te bucuri de timpul liber câștigat.

ADVERTISING

Investește într-un robot de bucătărie.

Robotul de bucătărie nu trebuie să îți lipsească pentru că face aproape totul în locul tău. Îți recomandăm să alegi unul mai performant, care are mai multe funcții și să îl poți folosi atât la tocarea legumelor sau a cărnii, cât și la frământarea aluatului pentru un blat de pizza sau un cozonac. Robotul de bucătărie este un alt ajutor de nădejde care îți ușurează munca și te ajută să petreci mult mai puțin timp în bucătărie. În plus, vei fi și mai eficient. Spre exemplu, dacă vrei să îți surprinzi familia cu o pizza, poți să lași aluatul la frământat, cât tu te ocupi de pregătirea ingredientelor. 

ADVERTISING

Investește într-o mașină de spălat vase.

Există persoane care gătesc și parcă nici nu ar fi intrat în bucătărie, atât de curat este. Și persoane care lasă haos în urma lor și grămezi de vase nespălate. Dacă și tu faci parte din a doua categorie sau dacă pur și simplu nu îți place să speli vase, o altă investiție bună este mașina de spălat vase. Strângi vasele murdare, le pui în mașină, adaugi pastila de detergent și dai drumul la spălat, în timp ce tu te ocupi de restul curățeniei din bucătărie. O mașină de spălat vase te ajută și să faci economii pe termen lung pentru că folosește mult mai puțină apă decât ai folosi în mod normal dacă ai spăla vasele de mână. Să nu mai vorbim de timpul pe care îl câștigi și pe care îl poți folosi pentru a face alte lucruri, mai plăcute decât spălatul vaselor.

ADVERTISING

Aplică aceste trucuri în bucătăria ta și nu vei regreta. Nu vei mai petrece atât de mult timp în bucătărie, dar vei îmbunătăți considerabil calitatea preparatelor și mai ales gustul. Invitații tăi la masă vor fi plăcut surprinși întotdeauna.