3 aspecte de care să ții cont când cumperi căști de gaming

3 aspecte de care să ții cont când cumperi căști de gaming

Indiferent dacă ești un jucător hardcore de PC sau un fan al consolei, în cele din urmă oamenii cu care locuiești probabil se vor enerva de diferitele sunete, bloop-uri și împușcături ale jocurilor tale video. Poate că ai deja o pereche grozavă de căști și o cameră web cu un microfon pentru a-ți acoperi nevoile în jocurile multiplayer, dar uneori este plăcut să le ai pe toate într-un singur loc. 

Aici intervin căștile de gaming. Aceste căști oferă o soluție ușoară, all-in-one pentru nevoile tale audio de joc, de obicei prevăzute cu microfon, sunet decent și cabluri lungi pentru a se potrivi aproape oricărei configurații de joc. Ca și în cazul oricărui tip de tehnologie, există destul de multe căști pentru gameri pe piață și multe nu sunt grozave. 

ADVERTISING

Iată ce ar trebui să cauți atunci când cumperi un set audio pentru gaming.

1. Căștile pentru gaming confortabile îți vor fi de mare ajutor

Modul în care se potrivesc căștile peste ureche pe cap este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare, în special pentru căștile gamerilor. Dacă ai de gând să te joci pentru perioade lungi de timp, o potrivire proastă poate fi dureroasă din punct de vedere fizic, ceea ce înseamnă că nu poți să-ți concentrezi cu adevărat toată atenția asupra jocului. 

Poate părea bine la început, dar căldura, transpirația și frecarea se pot acumula în timp. După aproximativ o oră, chiar și un disconfort minor se poate simți destul de îngrozitor. O mică greutate în plus în locul greșit îți poate provoca dureri de gât. Presiunea ușoară în bandă se poate transforma în dureri de urechi sau dureri de cap. 

ADVERTISING

2. Izolarea contează la căștile de gaming

Calitatea sigiliului căștilor afectează foarte mult calitatea sunetului. Izolarea slabă poate schimba cu adevărat ceea ce auzi, iar acest lucru este deosebit de important pentru căștile și jocurile care folosesc indicii audio direcționale foarte mici. Dimensiunea și materialul unui tampon pentru căști pot avea foarte mult de-a face cu calitatea sigiliului. Dacă spuma suportului pentru căști nu creează imediat o etanșare eficientă, poate avea nevoie doar de timp pentru a se adapta la forma capului tău. 

Dacă tamponul în sine nu este suficient de mare pentru a se potrivi în jurul urechii, ar trebui să cauți fie o pereche de căști mai mare, fie plăcuțe de schimb cu o circumferință mai mare. Dacă porți ochelari, ar trebui să te gândești cu adevărat la tampoane din velur pentru căști sau cel puțin căști ce au canale pentru ochelari incluse. Fără ele, aproape sigur vei pierde mult bass.

ADVERTISING

Sunt extrem de rare modelele de acest tip, dar unele căști pentru jocuri includ funcția de anulare a zgomotului, care poate filtra zgomotul de fundal și poate face ieșirea audio mai clară. Chiar dacă joci acasă, unde lucrurile sunt relativ liniștite, acest lucru te poate ajuta. Traficul care se aude de la fereastră, colegii de cameră enervanți sau familia nu vor provoca prea multe interferențe. 

Desigur, poți apela și la o boxă portabilă care să mai acopere din zgomotele adiacente.

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști pentru jocuri cu anulare a zgomotului, va trebui totuși să scoți din buzunar mai mulți bani. Aceste modele nu sunt ieftine. Auzind toți acei pași și împușcături de la distanță din diferite direcții îți poate salva viața în jocurile preferate.

3. Calitatea de construcție a căștilor de gaming

Majoritatea căștilor pentru gameri sunt fabricate din plastic – adesea plastic ieftin. Este important să găsești un set care să pară robust. Dacă poți găsi ceva cu un cadru metalic sau din sârmă, este ideal. Dacă ești blocat cu plasticul, găsește ceva cu o gamă suficientă de mișcare pentru a ține cont de orice formă a capului tău. 

Cu ceva făcut din plastic ieftin sau subțire, chiar și puțină tensiune sau presiune asupra setului audio se va simți pe pielea ta. Plasticul poate scârțâi foarte tare atunci când este împins chiar și puțin. Ba riști chiar să rupi căștile la mișcări mai bruște.