1 iunie în Ținutul Distracției: programul TIC de Ziua copilului

1-IUNIE-in-Tinutul-Distractiei_Teatrul-Ion-Creanga

Ziua internațională a copilului este marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un program inedit, intitulat „1 IUNIE în Ținutul Distracției“, compus atât din reprezentații teatrale, cât și din activități pentru cei mici. Programul se desfășoară sâmbătă, 1 iunie, între orele 10:00 și 19:00, la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13. Povești pline de feerie și veselie și o mulțime de evenimente distractive îi așteaptă pe copii să transforme ziua de 1 iunie într-una de neuitat, în care actul artistic se îmbină cu joaca, dorința de explorare și bucuria de a da frâu creativității și imaginației.

Intrat recent în repertoriul TIC, fermecătorul spectacol „Albă ca zăpada“ (4+) deschide „1 IUNIE în Ținutul Distracției“, de la ora 10:00, urmând ca, de la ora 18:00, să aibă loc un alt spectacol, la fel de încântător – „Amintiri din copilărie“ (6+). De la 12:00 la 16:00, spațiul din exteriorul Sălii Mari și din interiorul ei se transformă într-un adevărat tărâm al explorării. În acest interval, aici, au loc 6 tipuri de întâlniri interactive, una mai antrenantă decât alta, toate coordonate de actori ai Teatrului Ion Creangă.  

ADVERTISING

Chiar dacă pare un meleag rupt din basme, Ținutul Distracției are o adresă precisă. Activitățile pentru copii iau startul din Strada DesenArt (localizată în fața Sălii Mari), continuă în Salonul MeloMaGhici (în foaierul de la nivelul 0 al Sălii Mari) și ating punctul maxim al aventurii în Subterana ColorDans (în foaierul de la nivelul -1 al Sălii Mari). Titlurile lor sunt: Fii artist pe strada DesenArt, DoReMi - cântăm împreună“, „Hocus Pocus - bucură-te de magie“, „GhiciAici - găsește răspunsul“, „Te pictăm, ne jucăm, față nouă îți desenăm, Distracție în ritm de 1, 2, 3Participanții vor desena, vor asista la magii, se vor juca de-a cuvintele și, nu în ultimul rând, vor dansa și vor cânta pentru că, de 1 iunie, bucuria trebuie să ia formele cele mai jucăușe, mai colorate și mai ritmate.

ADVERTISING

Prima dintre întâlnirile interactive, „Fii artist pe strada DesenArt“, trimite, totodată, și spre  următorul proiect pe care Teatrul Ion Creangă îl pregătește pentru spectatorii săi, spectacolul „Peter Pan“. În cadrul acestei activități,copiii vor avea posibilitatea să coloreze o hartă uriașă, desfășurată pe asfalt, inspirată fiind din universul celebrului personaj creat de James M. Barrie.

Conceptul de amenajare al zonelor din Ținutul Distracției este semnat de Delia Ionescu, artist vizual – pictură, scenografie, butaforie, ilustrație, grafică. Prin cromatica și materialele folosite, artista și-a dorit să exprime simplitatea și naturalețea copilăriei, iar prin elementele integrate în decor, să încurajeze explorarea prin mișcare și joc. Retorica de recuzite din Salonul MeloMaGhici și Subterana ColorDans se subscriu, la rândul lor, temei propuse. Oglinzile și fotoliile tip puf, colorate, cuferele magice, tripticele cu bilețele și literele volumetrice construiesc, toate, o lume din care copiii vor dori, asemenea lui Peter Pan, să nu mai plece niciodată.

ADVERTISING

Evenimentul creat de Teatrul Ion Creangă cu ocazia zilei de 1 iunie își propune, în primul rând, să răspundă nevoii de joc și joacă a celor mici, îmbinând diferitele manifestări ale artei cu desenul, dansul și muzica, dar să îi și familiarizeze pe participanți, într-un mod cât mai ludic, cu noul spațiu de la Sala Mare.

Mai multe informații despre programul evenimentului puteți afla accesând www.teatrulioncreanga.ro. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate atât online prin intermediul rețelelor Entertix.ro / Myticket.ro, cât și de Casa de Bilete a Teatrului – tel. 0767 934 374.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

SPECTACOLE DE TEATRU

Sala de spectacol

10:00 – 11:20, „Albă ca zăpada“ (4+)

18:00 – 19:00, „Amintiri din copilărie“ (6+)

ACTIVITĂȚI PENTRU COPII

În fața Sălii Mari
12:00 – 16:00, Fii artist pe strada DesenArt (3+), Strada DesenArt

Participarea la această activitate este gratuită!

Foaiere
12:00 – 16:00, DoReMi – cântăm împreună (4+), Salonul MeloMaGhici 
12:00 – 16:00, Hocus Pocus – bucură-te de magie (4+), Salonul MeloMaGhici    
12:00 – 16:00, GhiciAici – găsește răspunsul (4+), Salonul MeloMaGhici
12:00 – 16:00, Te pictăm, ne jucăm, față nouă îți desenăm (4+), Subterana ColorDans
12:00 – 16:00, Distracție în ritm de 1, 2, 3 (4+), Subterana ColorDans    


Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

Parteneri de stagiune: Entertix.ro, Shakespeare School, Editura Didactica Publishing House, Societatea de Transport București, Fabrica de emoții

Parteneri media: spotmedia.ro, Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Moderndads.ro, Paptot, Qbebe, Social Moms, Cult-ura.ro, Theatrum, Mommy HAI

Monitorizare media: mediaTRUST

Eveniment recomandat de Radio Itsy Bitsy FM