Victoria Azarenka a răbufnit după ce a fost interzisă la Wimbledon

Victoria Azarenka a răbufnit după ce a fost interzisă la Wimbledon

Victoria Azarenka, dublă învingătoare la Australian Open, a criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon de a interzice accesul jucătorilor de tenis din Rusia şi din ţara sa la ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem, pe care a calificat-o ca un nonsens, cerând organizaţiilor tenisului profesionist să reacţioneze împotriva acestei măsuri, transmite Reuters.

All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează Grand Slam-ul pe iarbă, a luat în această lună decizia a exclude jucătorii din Rusia şi Belarus, ca răspuns la invazia rusă din Ucraina, decizie care a fost condamnată atât de ATP, cât şi de WTA. Steve Simon, preşedintele WTA, a avertizat săptămâna trecută cu reacţii ferme contra AELTC.

ADVERTISING

Azarenka, 32 ani (17 WTA), care face parte din Consiliul jucătoarelor WTA, a declarat joi la Madrid: ''Dacă sunt întrebată despre poziţia mea faţă de Wimbledon sau dacă înţeleg raţionamentul lor după ce am avut o convorbire personală cu ei, eu nu găsesc motivul lor. Nu are sens şi nu are legătură cu ceea ce spun ei''.

În primul tur la turneul WTA 1.000 de la Madrid, Azarenka a trecut de elveţianca Viktorija Golubic, dar compatrioata ei Arina Sabalenka, deţinătoarea titlului, a fost eliminată americanca Amanda Anisimova.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Organizaţiile internaţionale de tenis au sancţionat Rusia şi Belarus, prin interdicţia de participare la competiţiile pe echipe, dar jucătorii din cele două ţări pot juca la turnee, ca neutri, fără însemnele naţionale.

Wimbledon va fi primul turneu care interzice participarea unor jucători pe bază de naţionalitate, în perioada de după Al Doilea Război Mondial, când germanii şi japonezii erau de asemenea excluşi.

''Eu cred că ar trebuie să fie o reacţie la asta, asta e tot ce vreau să spun. Mi-am făcut poziţia foarte clară în această problemă, eu nu voi sprijini războiul niciodată. Nu voi sprijini niciodată violenţa. Nu voi găsi niciodată o justificare pentru asta. Asta este tot ce pot spune acum'', a declarat Azarenka.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!