Verdictul lui Ion Crăciunescu după arbitrajul de la meciul FCSB - "U" Cluj: "Frate, așa ceva!"

Verdictul lui Ion Crăciunescu după arbitrajul de la meciul FCSB - "U" Cluj: "Frate, așa ceva!"

Ion Crăciunescu a răbufnit după greșelile de arbitraj din prima etapă a Superligii.

Fostul mare arbitru român a pus tunurile pe arbitrul Marian Barbu, care a condus la centru meciul dintre FCSB și Universitatea Cluj, scor 1-1.

"Pe vremea mea, nu mă gândeam că niște monitoare vor decide anumite faze esențiale din meci, pentru că noi ne gândeam că sunt niște oameni care sunt în teren alături de jucători și care pot să discearnă și pot să stabilească la un moment dat dacă este o incorectitudine în terenul de joc. Pe vremea mea, arbitrii erau aleși cu foarte multă atenție și nu ajungea oricine arbitru în Liga 1. Pentru a ajunge arbitru în Liga 1 pe vremurile acelea, era așa un drum extrem de greu de parcurs, pentru cel care făcea arbitraj era un vis al adevăratului sens al cuvântului, dar oamenii care te selectau erau niște oameni cu totul și cu totul diferite față de ceea ce este acum", a spus Ion Crăciunescu într-o intervenție la Radio Sport Total FM.

ADVERTISING

"Băiatule, tu poți să fii arbitru de Liga 1, când ție îți lipsesc lucruri elementare din arbitraj. Da, VAR-ul te poate ajuta, dar el nu are nici măcar baza. VAR-ul te poate ajuta, dar, frate, când tu nu ai nici baza a lucruilor pe care nu trebuie să ai VAR, nici mama lui VAR, nici bunica lui VAR, sunt niște lucruri atât de clare încât ar trebui să le vezi tu, este obligatoriu să le vezi. El unde era de nu a văzut? Era plecat? Pentru ce ești arbitru dacă tu nu vezi un asemenea fault? Dacă nu le vezi, du-te măi băiatul în altă parte, pleacă de aici sau lasă-ne în pace. Noi avem și VAR acum și nici VAR-ul nu ne mai ajută să arbitrăm. Niște decizii foarte grele luate într-un meci dau adevărata calitate a unui arbitru. Calitatea unui arbitru este dată de felul în care judecă niște decizii importante într-un meci. Frate, așa ceva! N-ai fi văzut așa ceva în trecut, poate doar la județ", a adăugat acesta

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ieri, un alt fost mare arbitru român, Adrian Porumboiu, a cerut ca Marian Barbu să fie scos din arbitraj ca urmare a greșelilor de arbitraj de la meciul de duminică seara.

Lui Marian Barbu îi sunt imputate două mari greșeli de arbitraj: că nu l-a eliminat pe Sorin Șerban în debutul meciului și că nu a acordat un penalti pentru FCSB la hențul lui Romario Pires.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇