Verdictul lui Ion Crăciunescu după arbitrajul controversat de la Farul - FCSB

Verdictul lui Ion Crăciunescu după arbitrajul controversat de la Farul - FCSB

Ion Crăciunescu a analizat cea mai importantă fază de arbitraj de la meciul Farul – FCSB.

Fostul mare arbitru internațional susține că FCSB a primit un penalti nemeritat după intervenția lui Băluță asupra lui Șut.

”În primul rând, VAR-ul nu a intervenit pentru că a considerat că arbitrul a avut posibilitatea de a controla bine faza și a văzut-o pentru că se află la trei metri și atunci, în astfel de situații, nu intervine.

Dar un lucru este cert. După părerea mea nu a fost lovitură de la 11 metri și vreau să motivez acest lucru prin faptul că are loc un contract ușor cu jucătorul, dar asta nu îi determină în niciun fel căderea pentru că, uitați-vă, jucătorul rămâne pe ambele picioare și după aceea își aduce aminte și cade în față, fără să aibă vreo justificare la căderea aceasta.

ADVERTISING

Pentru că el rămăsese pe picioare. Îl atinge ușor. Nu orice atingere înseamnă că este și fault. Nu este penalty, este galben pentru simulare. Uitați-vă cum sare după ce trece de piciorul adversarului și rămâne pe picioarele lui, nu are niciun motiv ca să cadă. Faultul respectiv nu are niciun efect asupra adversarului. Nu cade din fault, cade că vrea el”, a transmis Ion Crăciunescu la Digi Sport.

FCSB s-a impus cu 1-0 în meciul cu Farul din penaltiul transformat de Darius Olaru și este pe primul loc în Superliga.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!