Universitatea Craiova încearcă modificarea orei de start a meciului cu FCSB

Universitatea Craiova încearcă modificarea orei de start a meciului cu FCSB

Meciul dintre Universitatea Craiova și FCSB, din etapa a 17-a a Ligii 1, ar putea avea o altă oră de start.

Digi Sport anunță că oficialii oltenilor încearcă să modifice ora de start din 20:30 în 20:15.

Astfel, gruparea din Bănie ar putea avea parte de susținerea spectatorilor… în prima repriză!

Astăzi, Guvernul a decisca spectatorii să revină la competițiile sportive, însă doar în intervalul orar 05:00-21:00 și în limita a 30% din capacitate.

La meci pot participa doar spectatorii vaccinați sau trecuți prin boală.

Spectatorii se întorc pe stadioane

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a anunțat astăzi că spectatorii au din nou liber în tribune la competițiile sportive.

Participarea va fi permisă, însă, doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală și doar în intervalul orar 05:00 - 21:00.

Totodată, accesul va fi permis în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

"Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în ședința de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

“Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate și pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare și de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar așa putem limita efectele negative ale acestei pandemii și reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Participarea la aceste activități va fi permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv:

• sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
• se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00.