Un fost mare gimnast a fost răpus de coronavirus: Reacția Nadiei Comâneci

Un fost mare gimnast a fost răpus de coronavirus: Reacția Nadiei Comâneci

Gimnastul ungur Szilveszter Csollany, dublu campion olimpic, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 51 de ani, din cauza Covid-19, au anunţat autorităţile sportive, citate de AFP.

„Cu profundă tristeţe, anunţăm decesul lui Szilveszter Csollany”, a transmis Federaţia de specialitate într-un comunicat comun cu Comitetul olimpic, salutând un sportiv „excepţional”.

Fostul sportiv a contractat coronavirusul la începutul lunii decembrie şi a fost spitalizat la Budapesta în stare gravă, sub asistenţă respiratorie.

ADVERTISING

Campion european în 1998, el a cucerit o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atlata din 1996, înainte de a câştiga aurul la Sydney în 2000, de fiecare dată la inele.

După ce s-a retras din activitate în 2003, el a devenit antrenor şi a lucrat la un club din Austria.

Szilveszter Csollany, care îşi exprimase opinia sa anti-vaccin pe pagina de Facebook, refuzase iniţial să se vaccineze împotriva Covid-19, dar a fost nevoit în cele din urmă să se vaccineze cu doza unică Johnson din cauza muncii sale cu copiii, a informa tabloidul Blikk.

ADVERTISING

Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban, a trimis un mesaj însoţit de o fotografie alb-negru: "Adio campionule", în timp ce Zoltan Magyar, dublu campion olimpic la gimnastică, a deplâns "o pierdere enormă".

"Atât de trist", a scris și Nadia Comâneci pe rețelele de socializare.

Isten veled, Bajnok!

Publicată de Orbán Viktor pe Luni, 24 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇