Un atlet din Japonia a făcut infarct după ce a trecut linia de sosire la semimaratonul de la București

Un atlet din Japonia a făcut infarct după ce a trecut linia de sosire la semimaratonul de la București

Un alergător japonez a suferit un infarct miocardic după ce a terminat cursa de semimaraton disputată duminică în centrul Capitalei.

Din fericire, el a fost salvat de echipajele de primă urgență aflate la fața locului. Atletul avea aproximativ 50 de ani și a scăpat cu viață datorită intervenției prompte a echipei medicale: ”La finalul cursei de 21 de km, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naționalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardiorespirator. Echipajele SABIF care asigurau asistența medicală de urgență la maraton au intervenit și l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut. Acesta a fost transportat imediat la cel mai apropiat spital de urgență din Capitală”, se arată într-un comunicat de presă al celor de la SABIF.

OMV Petrom Bucharest Running | City Half Marathon | Running Motivation

Semimaratonul București a avut loc în acest week-end, 7-8 mai, în București, într-un circuit special în zona Pieții Constituției. Au fost mai multe curse, pe lângă clasicul semimaraton de 21 de kilometri. S-au disputat și cursele de ștafetă 3 km, cursa de 10 km, cursa populară de 2,5 km și o cursă a copiilor.

ADVERTISING

Ambulanta Bucureşti Ilfov a participat la acest eveniment cu 4 echipaje de tip C cu medic şi 4 echipaje de tip B2 cu asistent medical. În plus, 9 echipe de sprijin formate din câte 2 voluntari au asigurat asistenţa medicală în cadrul maratonului care s-a desfășurat în acest week-end în Bucureşti.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇