UEFA a decis câte schimbări pe meci pot face echipele la EURO 2020

UEFA a decis câte schimbări pe meci pot face echipele la EURO 2020

Echipele vor putea efectua până la cinci înlocuiri pe meci la turneul final al EURO 2020 ce se va disputa în această vară, a anunţat miercuri Comitetul executiv al UEFA, potrivit Reuters.

Amendamentul introdus temporar la regulile jocului a fost acceptat ca urmare a dificultăţilor observate în meciurile de fotbal în contextul pandemiei de coronavirus. Regula se foloseşte deja în unele competiţii din Europa şi în preliminariile europene ale CM 2022 din Qatar.

''Deoarece această regulă este deja valabilă şi se aplică şi în meciurile din calificările pentru CM 2022, meciuri care au loc în intervalul martie 2021 - martie 2022, s-a decis ca ea să se extindă şi la partidele de la EURO 2020 din această vară (iunie-iulie 2021), la finala Ligii Naţiunilor din octombrie 2021 şi la cele din play-out-urile pentru evitarea retrogradării în aceeaşi competiţie'', a indicat UEFA într-un comunicat.

ADVERTISING

Varianta cu cinci înlocuiri în loc de trei se aplică de la finele anului trecut în unele competiţii din Anglia şi Spania.

Programat iniţial în 2020, turneul final al EURO a fost amânat pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇