UEFA a anunțat oficial cum se încheie sezonul în cupele europene

UEFA a anunțat oficial cum se încheie sezonul în cupele europene

Uniunea Europeană de fotbal (UEFA) a anunţat miercuri că faza finală a Ligii Campionilor va avea loc la Lisabona în luna august, cu un turneu cu opt echipe.

Sferturile de finală şi semifinalele se vor disputa într-o singură manşă, nu în două, ca de obicei. Finala se va juca pe 23 august.

Europa League, competiţie suspendată, ca şi Liga Campionilor, în optimile de finală, se va încheia în oraşele germane Koln, Dusseldorf, Duisburg şi Gelsenkirchen, tot în luna august, un un format similar cu cel al principalei competiţii europene intercluburi. Finala Europa League va avea loc pe 21 august.

ADVERTISING

Deciziile oficiale în privinţa celor două competiţii au fost luate la Comitetul Executiv al UEFA, care se desfăşoară miercuri şi joi.

Înaintea turneului final al Champions League vor trebui să se dispute cele patru meciuri din returul optimilor, suspendate din cauza pandemiei de coronavirus: Juventus - Lyon (0-1 în tur), Manchester City - Real Madrid (2-1), Bayern Munchen - Chelsea (3-0) şi FC Barcelona - Napoli (1-1).

Atletico Madrid, Paris SG, RB Leipzig şi Atalanta Bergamo sunt deja calificate în sferturile de finală.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇