Turneul Campioanelor 2021: Primele rezultate înregistrate

Turneul Campioanelor 2021: Primele rezultate înregistrate

Karolina Pliskova (Cehia) şi Anett Kontaveit (Estonia) au debutat cu dreptul la ediţia din acest an a Turneului Campioanelor, competiţie dotată cu premii totale în valoare de 5 milioane de dolari, impunându-se în meciurile disputate miercuri la Guadalajara (Mexic).

Pliskova, favorita numărul 3, a învins-o cu 4-6, 6-2, 7-6 (8/6) pe spaniola Garbine Muguruza, la capătul unui meci care a durat 2 ore şi 26 de minute şi a cărui câştigătoare a fost decisă la tiebreak-ul setului decisiv.

Cehoaica, semifinalista ultimelor trei ediţii ale Turneului Campioanelor, a obţinut cu această ocazie a noua sa victorie în unsprezece confruntări cu Muguruza.

ADVERTISING

În cealaltă întâlnire din Grupa Teotihuacan, Anett Kontaveit (nr. 8), a trecut în două seturi, 6-3, 6-4, de cehoaica Barbora Krejcikova, campioana en titre de la Roland Garros şi favorita numărul 2.

Reprezentanta Estoniei a sosit în Mexic într-o formă foarte bună, după ce a câştigat patru turnee (Cleveland, Ostrava, Moscova şi Cluj-Napoca) în septembrie şi octombrie.

Kontaveit s-a dovedit mai solidă şi constantă în schimburile de mingi, în condiţiile în care Krejcikova a comis de trei ori mai multe erori neforţate în primul set (18/6), inclusiv două duble greşeli care au făcut-o să piardă un ghem pe serviciul său, la 3-1.

ADVERTISING

Jucătoarea estoniană s-a impus după o oră şi 15 minute de joc, obţinând a 11-a victorie consecutivă în toate competiţiile la care a participat, aceasta fiind cea mai bună serie din cariera sa. Kontaveit a câştigate 26 de meciuri şi a suferit doar două înfrângeri la ultimele sale şapte turnee din acest sezon.

Tot miercuri s-au disputat şi primele două meciuri de dublu din cadrul Turneului Campioanelor, în Grupa Tenochtitlan, încheiate cu următoarele rezultate:
Shuko Aoyama (Japonia)/Ena Shibahara (Japonia) - Darija Jurak (Croaţia)/Andreja Klepac (Slovenia) 6-0, 6-4
Nicole Melichar-Martinez (SUA)/Demi Schuurs (Olanda) - Samantha Stosur (Australia)/Shuai Zhang (China) 6-2, 6-2

ADVERTISING

Competiţia din Mexic continuă joi cu meciurile de simplu Maria Sakkari (Grecia/N.4) - Iga Swiatek (Polonia/N.5) şi Arina Sabalenka (Belarus/N.1) - Paula Badosa (Spania/N.7), din Grupa Chichen Itza, în timp ce la dublu sunt programate partidele Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Elise Mertens (Belgia) - Alexa Guarachi (Chile)/Desirae Krawczyk (SUA) şi Barbora Krejcikova (Cehia)/Katerina Siniakova (Cehia) - Sharon Fichman (Canada)/Giuliana Olmos (Mexic), în Grupa El Tajin.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!