Tot ce trebuie să știi despre noul sezon al Ligii 1

Tot ce trebuie să știi despre noul sezon al Ligii 1

Mâine de la 18:30 Liga 1 revine cu primul meci al sezonului dintre Hermannstadt și Mioveni, iar odată cu el vom asista și la o premieră, acesta fiind primul meci de Liga 1 care va beneficia de artbitrajul asistent video. 

VAR-ul a fost folosit pentru prima dată în România în Supercupa României disputată sâmbăta trecută și câștigată Sepsi. Introducerea tehnologiei în fotbalul românesc a tot fost amânată, dar acum momentul mult așteptat a sosit și nu putem decât să urăm success arbitrilor și celor care vor asigura tehnica necesară. Pregătiți-vă așadar de și mai multă emoție în secțiunea de rezultate live Liga 1 a Flashscore.

ADVERTISING

Cum și când va interveni VAR-ul?

Conform FRF, “centralul” poate cere recomandarea VAR sau VAR-ul îi poate recomanda “centralului” analizarea incidentului. Incidentul poate fi un penalty sau acordarea sau neacordarea unui cartonaș roșu direct (nu în cazul unui al doilea galben). Arbitrul video îi transmite “centralului” ce observă pe reluări iar centralul acceptă recomandarea sau alege să revadă faza pe un monitor aflat la marginea terenului. De asemenea VAR-ul asistă „centralul” și la confirmarea identității jucătorilor la acordarea de cartonașe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Format neschimbat

Formatul ligii rămâne același, primele șase clasate la finalul sezonului regulat joacă un play-off cu meciuri tur-retur iar ultimele zece echipe joacă un play-out cu meciuri în manșă unică. Campioana se va califica în turul 1 al preliminariilor Champions League, iar locul 2 se califică în turul 2 al Conference League. Locul 3 va juca baraj cu învingătoarea unui alt baraj dintre primele 2 locuri din play-out și astfel se va desemna a doua echipă care va juca în Conference League. Vor retrograda direct ultimele două clasate în play-out iar locurile 7 și 8 vor juca baraj cu echipele clasate pe 4 și 3 în play-off-ul Ligii 2.

ADVERTISING

Liga 1 devine Superliga (pentru cel puțin 2 ani)

Oodată cu noul sezon, Liga 1 devine Superliga în urma unui parteneriat cu o cunoscută agenție de pariuri și primește și un nou logo. Iar apropo de pariuri, CFR Cluj este favorită la câștigarea unui nou titlu cu o cotă de 2.25. Favorita a doua este FCSB cu o cotă de 3.20 iar Universitatea Craiova e a treia cu 6.00. Rapid - în anul centenenarului - primește un mic cadou și e a 4-a favorită având o cotă între 15 și 25 în funcție de casa de pariuri.

Prima etapă

Trecând la fapte, în prima rundă campioana va primi chiar vizita Rapidului în cel mai tare meci al etapei, programat sâmbătă de la 21:30. Un alt meci interesant este FCSB – “U” Cluj care se va juca duminică seara și în care “șepcile roșii”, având elanul unei nou-promovate, vor încerca să strice planurile roș-albaștrilor.