Top 5 cei mai bine plătiţi fotbalişti din Spania

Top 5 cei mai bine plătiţi fotbalişti din Spania

În La Liga găsim mereu cei mai populari şi mai bine plătiţi fotbalişti din Spania. Fotbaliştii spanioli sunt foarte talentaţi pe teren, reuşesc să ofere spectacol şi să marcheze, să ajute echipele de club la care activează, aşa că e şi firesc să fie recompensaţi pe măsură.

Salariile fotbaliştilor din Spania sunt destul de mari şi pentru că au în spate cluburi puternice, cu o tradiţie veche în lumea fotbalului, cluburi care ştiu să îi stimuleze pentru performanţe care se văd pe teren. Fanii fotbalului spaniol se lasă adesea inspirați de ponturi La Liga în pronosticurile și biletele lor la pariuri.

ADVERTISING

Care sunt cei mai bine plătiți fotbaliști din campionatul spaniol?

Într-un top 5 cei mai bine plătiţi fotbalişti din Spania actualizat vom vedea următorii jucători:

5. Marcelo. Marcelo are un venit săptămânal de 350.400 euro, salariul anual depăşeşte astfel 18.2 milioane de euro. Fundaşul Marcelo Vieira da Silva Júnior este brazilian şi evoluează pe postul de fundaş, toată cariera sa a fost la Real Madrid. Aşa că e firesc să vedem asemenea salarii anuale în acord cu performanţele sale bune pe teren la fiecare partidă disputată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

4. Jan Oblak. Primeşte săptămânal nu mai puţin de 357.000 dolari, are un venit anual de 18.6 milioane de dolari. Salariul este unul mare dacă ne gândim ca Jan Oblak joacă pe post de portar la Atlético Madrid, desigur în Primera División. Dar rolul său e foarte important şi de el depinde practic scorul final.

3. Luka Modric. Luka Modric are salariu săptămânal în jur de 362.300 dolari, ajungându-se la un salariu anual de 18.840 milioane de dolari. Venitul sau net ajunge şi depăşeşte 148 de milioane de dolari lejer. Fotbalistul joacă la Real Madrid şi la echipa naţională a Croaţiei, dar a câştigat şi Balonul de Aur în 2018.

ADVERTISING

2. Karim Benzema. Joacă pentru Real Madrid, este pe postul de atacant, este în top cei mai bine plătiți sportivi din lume la ora actuală. Săptămânal câştiga 275.000 lire, în euro în jur de 462.000 per săptămână, în fiecare an încasează 14.300 milioane lire de la Real Madrid, 24.000 euro anual, venitul net estimat este de 120.744 milioane de lire, peste 145.727 euro în toată cariera sa. Are şi al cincilea trofeu UEFA Champions League câştigat.

1. Antoine Griezmann. Câştigă peste 457.000 dolari pe săptămână, este leganda Inter Milano. Fotbalistul francez este la clubul FC Barcelona, pe postul de atacant, dar a început cariera sa spectaculoasă la Real Sociedad, debutând şi câştigând în 2009 Segunda División chiar în primul sezon. În 2014 este transferat la Atlético Madrid pentru o sumă uriaşă la acea vreme, 30 de milioane de euro.

Sumele încasate de acești fotbaliști sunt de-a dreptul surprinzătoare, chiar dacă evoluțiile lor nu sunt de fiecare dată cele mai bune. Trebuie evidențiat faptul că aceste nume de sportivi reușesc să aducă cluburilor la care evoluează și câștiguri financiare din imagine și vânzarea biletelor.