Toni Kroos se retrage din fotbal după EURO 2024: "Mulțumesc tuturor!"

Toni Kroos se retrage din fotbal după EURO 2024: "Mulțumesc tuturor!"

Toni Kroos (34 de ani), mijlocașul lui Real Madrid și al națonalei Germaniei, și-a anunțat retragerea din activitate.

Printr-un mesaj postat pe rețelele sociale, Toni Kroos a anunțat că se retrage din activitate la finalul sezonului, după EURO 2024, ultima competițe majoră la care va participa alături de naționala Germaniei.

De 10 ani la Real Madrid, care l-a cumpărat de la Bayern Munchen în 2014, Toni Kroos este unul dintre cei eleganți și mai buni fotbaliști din istorie, cu performanțe importante. El va pune capăt carierei încununate de succes la 34 de ani, deși mai putea juca fără probleme.

ADVERTISING

În carieră, Toni Kroos a câștgat Cupa Mondială cu Germania în 2014, cinci Ligi ale Campionilor, una cu Bayern și patru cu Real Madrid. De asemenea a câștigat titluri în Spania și Germania, Supercupe ale Europei și Campionate Mondiale ale Cluburilor.

La naționala Germaniei a strâns 108 meciuri și 17 goluri, iar la EURO 2024 va fi ultima sa reprezentație în tricoul "Panzerelor".

"17 iulie 2014 - ziua în care m-am transferat Real Madrid, a fost ziua care mi-a schimbat viața. Viața mea ca fotbalist - dar mai ales ca persoană. A fost începutul unui nou capitol la cel mai mare club din lume. După 10 ani, la sfârșitul acestui sezon, acest capitol ajunge la final. Nu voi uita niciodată acea perioadă de succes! Aș dori să mulțumesc în mod special tuturor celor care m-au primit cu inima deschisă și au avut încredere în mine. Dar mai ales vouă, dragi 'madridistas', pentru afecțiunea și iubirea voastră din prima zi până în ultima. Cariera mea de fotbalist se va încheia în această vară, după Campionatul European. Așa cum am spus mereu: Real Madrid este și va fi ultimul meu club. Sunt fericit și mândru că în mintea mea am găsit momentul potrivit pentru această decizie și că am putut să o aleg de unul singur. Ambiția mea a fost întotdeauna să-mi închei cariera la apogeul nivelului meu de performanță. De acum înainte, există doar un singur gând: a por la 15!!! HALA MADRID Y NADA MAS! (n.r. să vină 15!!! HALA MADRID și nimic mai mult)", a fost mesajul lui Toni Kroos.

ADVERTISING

Toni Kroos a început fotbalul la Greifswalder, apoi a jucat la Hansa Rostock, Bayer Leverkusen, Bayern Munchen și Real Madrid.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!