Toate handbalistele României sunt vaccinate și pot participa la Campionatul Mondial

Toate handbalistele României sunt vaccinate și pot participa la Campionatul Mondial

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a anunţat, vineri, că toate jucătoarele şi componenţii staff-ului tehnic s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi vor putea participa fără probleme la Campionatul Mondial programat în Spania în perioada 1-20 decembrie.

„Federaţia internaţională a anunţat zilele trecute că niciun sportiv sau oficial nevaccinat nu poate participa la Campionatul Mondial, dar situaţia lotului nostru este foarte bună, toată lumea este vaccinată, aşa că suntem în siguranţă pentru acest Mondial. Ne dorim acum să nu mai apară niciun caz, pentru că aşa cum ştim, faptul că eşti vaccinat nu înseamnă că nu poţi lua boala. Sperăm să fim toţi sănătoşi”, a explicat Adrian Vasile înaintea antrenamentului echipei CSM Bucureşti de vineri.

ADVERTISING

Întrebat dacă vaccinul Johnson & Johnson este recunoscut de oficialităţile spaniole, selecţionerul a răspuns: "Sper că vaccinul Johnson & Johnson este recunoscut şi eu aşa ştiu, că este recunoscut de Federaţia Internaţională de Handbal. Pentru că altfel am fi ştiut că sportivii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson nu pot participa. Inclusiv o jucătoare din lotul nostru este vaccinată cu Johnson & Johnson pentru a putea participa la Mondial. Aşa că eu cred că este recunoscut. Le promitem suporterilor care vor fi prezenţi în Spania că o să aibă satisfacţia de a vedea o echipă a României care se va lupta cu adevărat în orice moment. Îi aşteptăm alături de noi acolo".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat la 15 noiembrie că toţi participanţii la Campionatul Mondial din Spania, jucătoare, componenţi ai staff-urilor tehnice, membri ai delegaţiilor, ziarişti, organizatori, voluntari etc sunt obligaţi să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

Alte măsuri din protocolul medical al competiţiei prevăd interzicerea strângerilor de mână la meciuri şi obligativitatea purtării măştii cu excepţia jucătoarelor, antrenorilor şi arbitrilor.

Accesul publicului la meciurile de la Cupa Mondială din Spania va fi permis în limita a 80% din capacitatea sălilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇