Tenismena obligată să părăsească Australia anunță că va cere compensații financiare

Tenismena obligată să părăsească Australia anunță că va cere compensații financiare

Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova, care a fost nevoită să părăsească Australia după ce a fost plasată în acelaşi centru de detenţie cu liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a anunţat marţi că va cere compensaţii financiare din partea Federaţiei australiene de tenis (TA), scrie AFP.

Voracova şi Djokovic, nevaccinaţi împotriva Covid-19, au obţinut iniţial o derogare de la regulile sanitare în vigoare în Australia, introduse în contextul pandemiei de coronavirus.

Ulterior, autorităţile australiene i-au anulat viza de intrare jucătoarei cehe, pe fondul polemicii generate de decizia de a-i revoca permisul de intrare lui Novak Djokovic, în ciuda faptului că jucătoarea se afla deja în "Ţara Cangurilor" şi jucase un meci de pregătire în vederea Australian Open, la Melbourne.

Ea a fost apoi plasată în acelaşi centru de detenţie cu "Djoko", în Melbourne, înainte de a fi eliberată şi trimisă înapoi în ţara sa după anularea vizei, spre deosebire de sârb, care a fost eliberat şi aşteaptă o decizie finală cu privire la statutul său.

Jucătoare în competiţiile de dublu, Voracova a declarat pentru cotidianul Denik că cererea ei financiară "nu va fi modestă". "Numai biletul de avion m-a costat 60.000 de coroane cehe (2.460 de euro) iar antrenorul meu a călătorit cu mine, apoi mai este tot acel timp petrecut acolo, hotelurile plătite, antrenamentul pentru Australian Open şi potenţiala recompensă. Sper ca Federaţia Australiană de Tenis va fi de acord şi nu va trebui să iniţiem proceduri legale", a adăugat jucătoarea de 38 de ani, aflată pe locul 82 WTA la dublu.

''Nici nu mă mai gândesc la tenis acum, încă sunt în stare de şoc, încă nu am 'digerat' situaţia prin care am trecut. Sunt epuizată, nici nu mai vreau să mă gândesc la ceea ce a fost în Australia, la Melbourne. Nici în cele mai negre vise nu mi-aş fi imaginat aşa ceva, a fost mult prea mult. Parcă mă uitam la un film... un lung interogatoriu cu ordine de genul 'dezbracă-te, îmbrăcă-te'. Nici nu vreau să mă gândesc la asta, darămite să retrăiesc", a spus sportiva din Cehia.